شاید این موضوع را ندانید! اما دلیل موفقیت بسیاری از کسب ‌و کار ها، رسیدن ‌سایت آن‌ ها به صفحه اول گوگل است. براساس تحقیقات موجود مشخص شده که بیش ‌از 80 درصد از کاربران اینترنت به صفحه دوم گوگل نمی ‌رود. این بدان معناست که اگر سایت شما در صفحه دوم، سوم و یا پنجم باشد، شانسی برای دیده شدن و فروش خدمات و محصول نخواهید داشت. به‌ طور کلی رسیدن به نتایج برتر جستجوی گوگل به معنی قرار گرفتن در دید هزاران هزار کاربر است. هر سایتی که بتواند صفحات را خود را به نتایج برتر و اولین صفحه برساند، قطعاً بازدید و درآمد فوق ‌العاده‌ ای خواهد داشت. به ‌همین خاطر نیز رقابت زیادی در ا نتایج برتر گوگل وجود دارد. این ‌که بتوانید چگونه صفحه اول گوگل برسید، به عوامل مختلفی بستگی داشته و نیازمند تلاش‌های بسیار است.

بدون سئو اصفهان و رساندن صفحات سایت به صفحه اول شما هیچ نمی‌توانید از طریق سایت دیده شده و فروش داشته باشید. به‌ طور کلی به مهم ‌ترین راه ‌حل این مشکل سئو و بهینه ‌سازی سایت برای موتورهای جستجو است. در این مطلب قصد داریم تا در مورد این ‌که چگونه یک ‌سایت را به نتایج برتر گوگل برسانید،  ادامه مطلب را از دست ندهید. اگر شما نیز دارای یک سایت شخصی و یا شرکتی هستید، قطعاً می ‌خواهید آن را به صفحه اول در موتورهای جستجو برسانید. اما باید بدانید که این مسیر بسیار سخت بوده و چالش‌های زیادی را به‌ همراه دارد. این روزها همه کسب ‌و کارها درحال تلاش بوده و هزینه‌ای را به سئو اختصاص می‌دهند. چرا که  تنها ازین راه م ی‌توانند صفحات متعددی از وب ‌سایت خود را به نتایج برتر برسانند.

اهمیت رسیدن به صفحه اول گوگل

اهمیت رسیدن به صفحه اول گوگل
اهمیت رسیدن به صفحه اول گوگل

 می‌توان گفت که صفحه دوم و سوم هیچ فایده‌ ای برای کسب‌ و کار شما ندارد. بنابراین دقت کنید که باید سئو سایت را به متخصصین بسپارید. در غیر این صورت هزینه و زمان خود را جهت بهینه‌ سازی سایت از دست می ‌دهید. از طرف دیگر نیز لازم است تا در این مسیر صبر کافی داشته باشید تا به نتیجه مطلوب برسید. فراموش نکنید اگر روی سایت خوب کار شود، شاید در زمان طولانی به صفحه اول برسید.

اما نتایج نتیجه کار ماندگاری و پایداری بیشتری خواهد داشت. البته راه‌های دیگر نیز برای رسیدن به نتایج برتر گوگل به‌ شکل سریع وجود دارد که از جمله آن‌ ها می‌توان به استفاده از سرویس تبلیغات گوگل اشاره کرد. اما این کار به هزینه بسیار بالایی نیاز دارد. برای ‌این که اهمیت رسیدن به صفحه اول گوگل را درک کنید، بهتر است آمارهایی را به شما ارائه دهیم. به‌ طور کلی جستجوی کاربران در اینترنت به شکل زیر است:

  1. هر روزه  بیشتر از 3 میلیارد و نیم جستجو در گوگل صورت می ‌گیرد.
  2. بیشتر از 80  درصد از کاربرها تنها روی نتایج صفحه اول کلیک کرده و اصلاً به سراغ صفحه‌ دوم نمی ‌روند.
  3. بیشتر از 75 درصد کلیک ‌ها فقط روی نتایج برتر صورت می ‌گیرد.
  4. 93 درصد از خریدهای اینترنتی نیز از گوگل و از طریق موتورهای جستجو آغاز می‌ شود.
  5. رتبه اول گوگل می ‌تواند بیش ‌از 40 درصد کلیک ها را از کاربران دریافت کند.

 با توجه به این موارد می ‌توان گفت که رساندن سایت به صفحه اول تا چه حد حائز اهمیت بوده و باید به آن توجه شود.

صفحه اول گوگل چیست؟

 درخصوص این ‌که چگونه به صفحه اول گوگل برسیم؟ بد نیست به ‌طور کلی درمورد این صفحه و اهمیت آن توضیح دهیم. صفحه اول گوگل جایی است که هر کسب ‌و کاری دوست دارد در آن قرار بگیرد. برای قرار گرفتن در این صفحه تکنیک‌ ها و روش‌های زیادی وجود دارد که هر یک می ‌توانند به نوبه خود نقش مهمی را در رسیدن یک سایت به نتایج برتر ایفا کنند. برای قرار گرفتن لینک ‌ها در اولین صفحه باید سایت شما طبق موتورهای جستجو بهینه‌ سازی شود.

همان ‌طورکه در بخش‌ های قبل گفته شد، گوگل الگوریتم های زیادی را تا به امروز معرفی کرده و مدام در حال بروزرسانی آن ‌هاست. به‌ طور کلی رسیدن به نتایج برتر گوگل به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ ترین آن‌ها نوع انتخاب کلمات کلیدی شماست. برخی از کلمات کلیدی دارای رقابت بالایی بوده و سخت ‌تر به صفحه اول می ‌رسند. اما برخی دیگر نیز دارای رقابت کمتری بوده و در مدت زمان کمی با به‌ کارگیری بهترین روش‌های سئو به صفحه برتر گوگل راه پیدا می‌ کنند.

 چگونه در مدت زمان کوتاهی به صفحه اول گوگل برسیم؟

 در حال ‌حاضر سایت‌ها یکی از مهم ‌ترین بخش ‌های هر کسب‌ و کاری بوده و بسیاری از سازمان‌ ها و کسب ‌و کارها در فضای وب با یکدیگر در حال رقابت هستند. به ‌همین خاطر نیز نهایت تلاش را به‌ کار گرفته تا بتواند میزان ترافیک بیشتری را از کاربران دریافت کنند و درنهایت فروش بیشتری داشته باشند. در این ‌میان رقابت سخت فضای کسب ‌و کار سبب شده تا یکسری رویدادها و رقابت‌های منفی نیز شکل بگیرد که از جمله آن‌ها می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 در ابتدا باید بگوییم که گوگل همیشه با توجه به مواردی الگوریتم‌ ها و استاندارد های خود را بروزرسانی می ‌کند. تا درنهایت بتواند نتیجه مناسبی را به کاربران نشان دهد.  این موضوع در اصل بد نیست. اما در رتبه‌ بندی سایت ها و چالش‌های زیادی را ایجاد می ‌کند. ممکن است شما زمان و هزینه زیادی را به سئو اختصاص دهید و سایت خود را به صفحه اول برسانید. اما پس ‌از  کوچک ‌ترین آپدیت های الگوریتم ‌های گوگل به طور کلی تمام رتبه ‌ها تغییر کنند.

 مورد دوم این است که کاربرها نیز در تشخیص منابع درست و سایت‌ های خوب و دچار مشکل خواهند شد. اما با این‌ وجود برای ‌این که بتوانید به صفحه ببرتر گوگل به صفحه اول گوگل برسید، دو راه دارید که عبارتند از:

  1. اگر برای این کار خیلی عجله داشته و به‌ دنبال نتیجه سریع هستید، تنها راه شما تبلیغات که گوگل یا همان گوگل ادز است.
  2. اما اگر می ‌خواهید نتایج طبیعی را از سوی گوگل دریافت کنید و برای مدت ‌زمان زیادی خیال راحتی داشته باشید، قطعاً باید روی سئو، تولید محتوا و تحقیقات کلمه کلیدی مناسب تمرکز داشته باشید.

 بررسی رسیدن به صفحه اول گوگل از طریق گوگل ادز

بررسی رسیدن به صفحه اول گوگل از طریق گوگل ادز
 بررسی رسیدن به صفحه اول گوگل از طریق گوگل ادز

همان‌ طورکه در بخش قبل گفتیم، روش سریعی که می ‌تواند سایت شما را به صفحه اول گوگل برساند، استفاده از خدمات تبلیغات گوگل است. اما فراموش نکنید که این روش برای سایت‌های مناسب بوده که بتوانند هزینه بالایی را برای تبلیغات پرداخت کنند. زیرا خدمات گوگل ادز دلاری بوده و بسیار بالاست. درحقیقت پرداخت هزینه به گوگل می‌تواند به شما کمک کند تا خیلی سریع به صفحه اول بروید .

شما  در روش استفاده از تبلیغات گوگل یک کمپین تبلیغاتی ساخته و کلمات کلیدی مناسب خود را که می‌خواهید روی آن در نتایج برتر قرار بدهید، وارد می‌کنید. زمانی‌ که کمپین را ساختید می ‌توانید تعیین کنید که تبلیغات سایت شما در چه جایی دیده شود. به ‌طور مثال فقط در سایت‌های گوگل و زیرمجموعه همانند یوتیوب یا در سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که با سیستم تبلیغاتی گوگل قرارداد دارند. پس ‌از این ‌که کمپین فعال شد، با جستجوی کلمه کلیدی مناسب کاربر می‌تواند سایت شما در نتایج برتر دید و روی آن کلیک کند.

 بررسی مزایا و معایب گوگل ادز

 با وجود این ‌که استفاده از خدمات گوگل ادز باعث شده تا شما در سریع‌ترین زمان ممکن سایت خود را به صفحه اول گوگل برسانید، اما این روش دارای مزایا و معایبی می ‌باشد.

مزایای گوگل ادز

  • امکان نمایش سایت بدون نیاز به بازه زمانی ای روی موبایل و دسکتاپ
  • قابلیت هدف قرار دادن کمپین روی کلمات کلیدی دلخواه شما
  • امکان انتخاب نوع سایتی که در آن تبلیغات می ‌شود.
  • قابلیت بهینه ‌سازی کمپین و ویرایش کلمات کلیدی

معایب گوگل ادز

  • به ‌علت وجود  تحریم امکان فعال کردن کمپین برای وب‌ سایت هایی که دارای دامنه ir هستند، وجود ندارد.
  • با توجه به قیمت بالای هزینه گوگل ادز نیز برای کاربران ایرانی بسیار بالاست.
  • به‌ دلیل وجود تحریم بخش بیشتری از گزینه‌های کمپین برای کاربران ایرانی فعال نیست.
  • هزینه هر یک از کلید روی کلمات کلیدی سخت که جستجوی بالایی دارند، بسیار زیاد است.
  • بعد از تمام شدن کمپین دیگر رتبه سایت شما در میان در صفحه اول گوگل نخواهد بود.
  • با بررسی این موارد می ‌توان متوجه شد که گوگل ادز می‌تواند برای چه کسب ‌و کارهایی مناسب‌تر باشد.
  • درواقع این روش برای سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ که در رقابت شدیدی بوده و امکان پرداخت هزینه بالا را دارند، روش مناسبی است.

 در ادامه به شما تکنیک‌ های طلایی را خواهیم گفت که می ‌توانید در کمترین زمان ممکن و به شکل اصولی به صفحات برتر گوگل برسید.

 چطور با سئو سایتمان را به  صفحه اول گوگل برسانیم؟

چطور با سئو سایتمان را به صفحه اول گوگل برسانیم؟
چطور با سئو سایتمان را به  صفحه اول گوگل برسانیم؟

براساس آمار موجود مشخص است که سایت هایی که در لینک یک گوگل قرار می ‌گیرند، بیش ‌از 30 درصد از کاربران را به خود جذب کرده ‌اند. البته که این آمار تا 80 درصد نیز افزایش پیدا کرده ‌است. قطعاً تمامی رقبای شما در این تلاشند تا به صفحه اول گوگل برسند. بنابراین می ‌توان نتیجه گرفت که رسیدن به این جایگاه دارای رقابت بالایی است. در بخش قبلی درمورد تبلیغات ادز  توضیحاتی را بیان کردیم. اما در این بخش می‌ خواهیم به شما بگوییم که چطور با سئو کردن سایت را به صفحه اول گوگل برسانیم؟

 به ‌طور کلی هر چه قدر هم هزینه برای تبلیغات و ادز پرداخت کنید، در آخر به سئو سایت نیاز خواهید داشت. برای ‌این که بتوانید  برای همیشه سایت خود را در صفحه اول ببینید، باید تمامی اصول سئو خارجی و مهم ‌ترین نکات لینک سازی داخلی که باید بدانید. همچنین روش‌های افزایش نرخ کلیک سایت را یاد بگیرید. در سئو بهتر است به موارد زیر توجه کنید تا بتوانید به شکل پایداری به نتایج برتر گوگل راه پیدا کنید:

چطور با سئو سایتمان را به صفحه اول گوگل برسانیم؟
اینوگرافی رسیدن به صفحه اول گوگل

1. تولید محتوای مناسب و باکیفیت

شاید این موضوع را ندانید اما مهم ‌ترین بخش و فاکتوری که در سئو سایت وجود دارد، تولید محتوا است. شاید شما نیز بارها این جمله کلیشه ‌ای که “محتوا پادشاه است” را شنیده باشید. در سئو سایت نیز دقیقاً همین موضوع وجود دارد. همه کاربران هدف سایت شما پس ‌از جستجو کردن به محتوای سایت شما توجه می‌ کنند. البته که گوگل نیز با توجه به محتوا و کیفیت آن به ‌سایت های مختلف رتبه می ‌دهد. تولید محتوای باکیفیت و هدفمند با توجه به نیاز کاربران، صد امتیاز مثبت و قوی برای موتورهای جستجو به حساب می ‌آید. برای درک این موضوع بهتر است مطلب موتورهای جستجو چگونه عمل می کنند؟ را مطالعه کنید.

 محتواها در انواع مختلفی دسته ‌بندی می‌ شوند که از جمله آن‌ ها می ‌توان به مواد در زیر اشاره کرد:

  1. پست ‌های وبلاگ
  2. محتوای صفحه محصول
  3. محتوا برای دسته ‌بندی
  4. محتوای صفحه فرود

2. اهمیت تولید محتوای مناسب و مرتبط

 به طور مثال کاربری که عبارت “خرید لپ‌ تاپ” را سرچ می‌ کنند. قطعاً باید به صفحه ‌ای برسند که دسته ‌بندی از انواع لپ ‌تاپ ‌ها هست. اگر شما در حوزه خاصی فعالیت می ‌کنید، باید بدانید که چه صفحاتی را به‌ عنوان صفحه فرود قرار دهید و  چه محتوایی برای آن تولید کنید. نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد، این است که اگر یک پست وبلاگ با کلمه کلیدی دارید، شانس شما برای رفتن به صفحه اول گوگل بسیار پایین است. دلیل این موضوع نیز این است که گوگل سعی می ‌کند تنها محتوایی را به نتایج برتر برسانند که به خواسته‌ کاربران نزدیک ‌تر باشد. کاربری که به ‌دنبال خرید لپ‌ تاپ است، نیازی به بلاگ پست ندارد و می ‌خواهد وارد یک فروشگاه اینترنتی شود.

 کسی که در گوگل قیمت سئو سایت را جستجو می ‌کند، به ‌دنبال لیست دقیقی از قیمت خدمات مختلف سئو سایت می ‌باشد و یا کسی که به ‌دنبال آموزش پخت خورشت قیمه است، نیاز به یک مقاله متنی  یا یک ویدیوی آموزشی دارد. بنابراین می ‌توان نتیجه گرفت که مهم ‌ترین کاری که در سئو سایت وجود دارد، تولید محتوای باکیفیت و متناسب با نیاز کاربر است. شما باید بدانید که پس ‌از تحقیق کلمات کلیدی و یافتن بهترین کلمات کلیدی بایستی بدانید که کاربر می ‌خواهد وارد چه صفحه شده و به چه مواردی نیاز دارد. در این ‌بین بسیار مهم است که یک سئو کار بداند کاربران به چه چیزهایی علاقه‌مند بود و دقیقاً چه کلماتی را جستجو می ‌کنند. سپس روی همین کلمات محتوای باکیفیتی را تولید کند.

3. تحقیق کلمات کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی
یافتن کلمات کلیدی

همان ‌طور که در بخش قبلی نیز به موضوع اشاره کردیم، تحقیق کلمات کلیدی یکی از بخش‌های مهم در سئو سایت است. اگر شما نتوانید کلمات متناسب با حوزه کاری خود را پیدا کنید. رسیدن به صفحه اول گوگل نیز برای شما هیچ فایده‌ای نخواهد داشت. در واقع می ‌توان این کار را با استفاده از یکی از ابزارها همانند ahref انجام داد. همچنین تکنیک‌ های مختلفی برای یافتن کلمات کلیدی مناسب وجود دارد. فرایند تحقیق کلمه کلیدی به شرح زیر است. ابتدا باید کلمات اصلی را حدس بزنید. به ‌طور مثال در حوزه سئو سایت اصفهان کلمات کلیدی می‌تواند، سئو سایت اصفهان، بهینه ‌سازی سایت اصفهان، سئو سایت فروشگاهی اصفهان و… باشد، پس‌از حذف کلمات کلیدی اصلی لازم است تا آن را در ابزارهایی همانند ahref جستجو کرده و کلمات و عبارات مرتبط با آن را پیدا کنید.

در ahref یا ابزار دیگری کلمات و عباراتی به شما نشان داده می ‌شود که بیشترین جستجو را توسط کاربران داشته و درآخر نیز لیستی از این کلمات را به دست آورید  و سپس باید کلمات کلیدی‌ را که مناسب هستند، انتخاب کنید. در آخر نیز لازم است تا یک برنامه ‌ریزی مناسب برای تولید محتوا روی این کلمات انجام دهید. نکته مهمی که در رابطه با تحقیق کلمات کلیدی وجود دارد این است که اگر در ابتدای مسیر قرار دارید، هنوز برای پیدا کردن نوشتن محتوا و پیدا کردن کلمات مناسب سردرگم هستید، تنها کافی است این کلمات را در گوگل جستجو کنید تا ببینید رقبایتان چگونه روی این کلمات کار کرده‌اند.

 به‌ طور مثال زمانی‌ که ببینید روی کلمه خرید لپ ‌تاپ لنوو، کار می کنید، بهتر است ببینید که سایر رقبا به چه شکلی روی این کلمه کار کرده اند. شما نیز بهتر است این کار را انجام بده و اگر دیدید که رقبا روی صفحه دسته ‌بندی کار کرده‌اند، بهتر است که شما نیز یک صفحه دسته‌بندی را برای فروش لپ ‌تاپ بسازید.

4. بهینه کردن تجربه کاربری

 کار دیگری که برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل از طریق سئو لازم است انجام دهید، بهینه کردن تجربه کاربری یا همان UX است. به‌ طور کلی بهینه‌ سازی هرچیزی باعث شده تا کاربر حین ورود به سایت شما و گشتن در آن احساس و تجربه خوبی داشته باشد. به‌ طور مثال اگر رنگ محتوا متن آن بیش‌ از حد روشن باشد و چشم را اذیت کند، این یک امتیاز منفی در تجربه کاربری خواهد بود. حال اگر از دید سئو به این موضوع توجه کنید، سرعت سایت نیز نیز می ‌تواند یکی از فاکتورهای مهم در تجربه کاربری UX باشد.

از این ‌رو لازم است تا حتماً روی بهینه ‌سازی سرعت سایت کار کنید و هر بار که کاربر وارد سایت می‌ شود، اگر سرعت بارگذاری سایت بیش ‌از حد باشد. قطعاً دچار ناخوشایند کاربر شده و باعث شد تا از سایت بیرون بیاید. برای این کار اقدامات مختلفی وجود دارد. همچنین شما می ‌توانید سایت خود را در PageSpeed Insights  بررسی کرده و میزان سرعت آن را ببینید. به‌ طور کلی می‌ توان گفت که یکی از مهم‌ ترین اهداف برای رسیدن به صفحه اول گوگل و سئو، افزایش سرعت سایت است. فراموش نکنید که فرآیند افزایش سرعت سایت نیز یک‌ روزه انجام نشده و ممکن است مدت زمان زیادی به طول بیانجامد.

5. افزایش زمان ماندگاری و کاهش نرخ پرش

مورد دیگری که در رسیدن به صفحه اول گوگل اهمیت دارد، افزایش زمان ماندگاری و کاهش نرخ پرش است. در سئو سایت برخی از افراد با استفاده تکنیک ‌های غیرقانونی می‌خواهند این کار را انجام دهند که اصطلاحاً به آن سئو کلاه سیاه می‌ گویند. اگر نمی‌دانید سیاه سئو کلاه سیاه چیست می‌توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید. لازم است بدانید که گوگل دارای هوش مصنوعی بوده که می ‌تواند رفتار کاربران را مورد بررسی قرار دهد. این بدین معناست که هدف گوگل این است که در نتایج جستجو چ سایت‌ های مناسبی را که می ‌توانند نیاز کاربران را به بهترین شکل برطرف کنند؛ نمایش دهد. به‌ همین خاطر نیز به رفتار کاربر توجه ویژه‌ ای دارند و می‌توانند از این طریق حدس بزند که سایت شما برای کاربران مناسب است یا خیر!

 به طور مثال سایتی با نام O  در رتبه یک و سایت دیگری با نام D در رتبه دو روی کلمه‌ طراحی سایت قرار دارد. زمانی ‌که کاربر وارد سایت O شود، ممکن است به‌ دلیل عدم کیفیت محتوا سرعت پایین و ظاهر بد سایت از آن خارج شود. سپس وارد سایت D شده و مدت زمان بیشتری در آن سایت بماند. گوگل می ‌تواند از این طریق تشخیص دهد که وب ‌سایت شما تا چه حد برای مخاطب مناسب بوده‌ است. زمانی ‌که این رفع رفتار کاربر به شکل مداوم تکرار گردد؛ گوگل به‌ خوبی متوجه می ‌شود که کدام سایت لیاقت بیشتری برای قرار گرفتن در صفحه و یا رتبه اول گوگل را دارد. با توجه به موضوع و شما باید اقداماتی را جهت افزایش زمان ماندگاری کاربر انجام دهید که ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش سرعت سایت
  • تولید محتوای باکیفیت و مطابق با نیاز کاربر
  • تهیه پادکست، ویدیو و تصاویر باکیفیت
  • توجه به‌ ظاهر و سایت
  • عدم استفاده از محتوای بی ‌ارزش برای کاربر

6. ساخت و خرید بک لینک

ساخت و خرید بک لینک
ساخت بک لینک

 فراموش نکنید که برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل خرید و ساخت بک لینک جزء فاکتورهای مهم است که جزء سئو خارجی به حساب می ‌آید. در حقیقت گوگل از همان ابتدای کار که به‌ عنوان موتور جستجوگر فعالیت کرده و بر این عقیده بود که اگر صفحه ‌ای برای رسیدن به نتایج اول لایق باشد، لینک‌ های مختلفی از سایت‌ های دیگر به آن داده شود.

به‌ طور مثال اگر یک صفحه در دیجی کالا خیلی محتوای کامل و مناسبی دارد، ما باید در صفحه از سایت خود از و از دیجی کالا به آن لینک بدهیم تا با گوگل ثابت کنیم که وب‌ سایت ما دارای اعتبار کافی است. همین فلسفه سبب به وجود آمدن نام بک لینک شده است.  به ‌طورکلی به لینکی که از دیگر سایت‌ها به سایت شما داده می ‌شود، بک لینک می ‌گویند. این کار می ‌تواند از طریق ساخت و یا خرید بک لینک انجام شود.

 تمامی این موارد باعث شد تا گوگل الگوریتم پنگوئن را به وجود بیاورد تا از تقلب در برتری جلوگیری کند. اما نکته مهم این است که هنوز نیز بک لینک‌ها  روی افزایش اعتبار سایت تأثیر فوق ‌العاده‌ای دارند. در حال‌ حاضر نیز بسیاری از وب ‌سایت ها به‌ خوبی با کمک به بک لینک به افزایش اعتبار سایت خود کمک کرده اند. شما می‌ توانید برای بررسی بک لینک‌ها از ابزار همانند ahref و یا MOZ استفاده کنید. با وارد کردن آدرس یک صفحه می ‌توانید تعداد بک لینک‌ها و آدرس صفحاتی که به آن سایت لینک داده ‌شده اند را ببینید. نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد این است که ساخت و خرید بک لینک یک عمل تخصصی بوده و باید به‌ صورت اصولی انجام شود.

7. افزایش نظرات مثبت برای رسیدن به صفحه اول گوگل

 بعد از گذشت زمان گوگل فهمید که سئو کاران قصد دارند تا با استفاده از بک لینک او را فریب بدهند. از این ‌رو گوگل سعی کرد تا با ارائه تا فاکتور های دیگری را به سئو خارجی بیفزاید و از طریق آن‌ ها بفهمد که دقیقاً یک سایت اعتبار معتبر است یا خیر! در حال ‌حاضر گوگل برای بررسی این موضوع به دو به دو مورد توجه زیادی می‌کند که عبارتند از:

 در ابتدا نظراتی که کاربران در نقشه گوگل کسب‌ و کار ثبت می ‌کنند را بررسی می کند. هرچه که نظرات مثبت بیشتر باشد، قطعاً اعتبار سایت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

 دوم این‌که نظر کاربران در شبکه‌ های اجتماعی و چقدر بوده و این ‌که کاربران درمورد محتوا حتماً در شبکه‌ های اجتماعی چه نظری دارند، در سئو خارجی اهمیت بسزایی دارد که می‌ تواند برای رسیدن سایت به صفحه اول گوگل  بسیار کمک ‌کننده باشد. به ‌طور کلی نظرات کاربر می ‌تواند با تعداد لایک، کامنت و اشتراک گذاری مشخص شود.

تکنیک های طلایی برای رفتن به صفحه اول گوگل

تکنیک های طلایی برای رفتن به صفحه اول گوگل
تکنیک های طلایی برای رفتن به صفحه اول گوگل

 تا این بخش از مقاله روی فاکتور هایی که برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل در سئو نیاز است، پرداختیم. اما برای این‌ که به نتایج برتر گوگل برسید، تکنیک‌های زیادی وجود دارد که بهترین آن‌ها عبارتند از:

1. انتخاب نام دامنه و url کوتاه

تا حد امکان بهتر است از انتخاب دامنه ها و یو url های بسیار طولانی دوری کنید. نام دامنه شما در واقع همان آدرس سایت است که پیشوند  www و پسوند com به آن اضافه می ‌شود. از این ‌رو هر چقدر که نام دامنه کوتاه بود و با محتوای سایتتان ارتباط داشته باشد، از نظر سئو و رسیدن به نتایج اول گوگل بهتر است. البته توجه داشته باشید که نام دامنه سایت همیشه باید انگلیسی باشد. در این ‌بین url کمی متفاوت ‌تر است. url به آدرس یک صفحه در وب ‌سایت گفته می ‌شود. هرچقدر که url کوتاهی برای صفحات خود در نظر بگیرید، ازنظر سئو پیشرفت بیشتری را خواهید داشت. البته باید این را بدانید که نام دامنه و url تأثیر مستقیمی روی رسیدن شما به صفحه اول گوگل نداشته اما می‌ تواند سیگنال‌های مؤثری را برای موتورهای جستجو او به‌ همراه داشته باشند.

 نکته مهمی که در لازم بیان کنیم این بوده که بهتر است و url صفحات را نیز به‌ صورت انگلیسی بنویسید. چرا که url به زبان فارسی تا حدودی ناخوانا بود و پیدا کردن آن‌ها توسط موتورهای جستجو سخت ‌تر خواهد بود.

url چیست؟ نحوه ایجاد url

2. انتخاب کلمات کلیدی طولانی

 به‌ طور کلی کلمات کلیدی در دو دسته کلمات کلیدی کوتاه و کلمات کلیدی بلند تقسیم ‌بندی می ‌شوند. در بخش‌های قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم که انتخاب کلمات کلیدی طولانی برای رسیدن به صفحه اول گوگل می‌تواند بسیار مؤثر باشد. سایت شما قطعاً تازه ‌کار بوده و هیچ اعتباری نزد گوگل ندارد. ازسوی دیگر نیست به‌ طورکلی محتوای قدرتمند نیز در سایت ندارید که بتوانید از طریق آن ‌ها روی کلمات پر رقابت و سخت کار کنید. زمانی که یک سایت تازه‌ کار و تازه ‌تأسیس است، بهتر است تمرکز خود را روی کلمات طولانی با رقابت رقابت کم ‌تر گذاشته و حول محور آن تولید محتوا کنید.

به ‌طور مثال به‌ جای این که تمرکز خود را روی کلمه فروش لپ ‌تاپ بگذارید، می‌ توانید کلمه ‌ای همانند فروش لپ ‌تاپ لنوو در اصفهان را انتخاب کنید. قطعاً رقابت روی این کلمه طولانی کم‌تر بوده و شانس شما برای رسیدن به صفحه اول جستجوی گوگل بیشتر خواهد بود. همچنین این صفحات با این کلمات در مدت زمانی‌ که کمی جایگاه گرفته و رتبه آن‌ها رو به ارتقا خواهد شد.

پس‌ از کار روی کلمات کم رقابت و طولانی به ‌مرور می‌توانید از گوگل اعتبار کسب کرده و روی کلمات پررقابت تر کار کنید و در نهایت به صفحه اول گوگل برسید. لازم است بدانید که در یک صفحه می ‌توانید از چندین کلمه کلیدی مشابه و متعدد استفاده کرد. به ‌طور مثال برای مطلب  موتورهای جستجوگر جستجو چگونه عمل می ‌کنند؟ شما می‌توانید علاوه‌بر کلمه کلیدی اصلی، از کلماتی همانند موتور جستجو، موتور جستجوگر، گوگل و…..  نیز استفاده کنید.

 اگر نمی‌دانید که چگونه این کلمات را پیدا کنید می‌توانید از ابزارهایی نظیر KWfinder استفاده کنید. نکته مهم این است که نرخ تبدیل کاربر به خریدار در میان مخاطبینی که کلمات کلیدی طولانی‌ تر را جستجو می‌ کنند، نسبت به کاربرانی که کلمات کوتاه را جستجو می کنند، بیشتر است. لازم است بدانید که با توجه به برخی از آمارها بسیاری از فروش سایت از طریق کلمات کلیدی طولانی انجام می ‌شود.

3. نوشتن تایتل Title و متا دیسکریپشن Description  مناسب برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل

 لازم است تا اصول نوشتن توضیحات متا در سئو سایت و تنظیم تایتل را نیز یاد بگیرید. تایتل همان عنوان صفحه است که در زمان جستجو به کاربران نمایش داده می‌ شود. عنوان مقالات شما اصولاً باید کم ‌تر از 60 کاراکتر باشد. در صورتی ‌که بیش ‌از این مقدار باشد گوگل قادر به نمایش آن نبوده و به‌ جای آن نقطه چین …. را به نمایش می گذارد. Description یا همان توضیحات متا نیز خلاصه کلی از محتوای صفحات شما بود که در زیر تایتل به کاربر نشان داده می ‌شود. میزان طول توضیحات متا نیز 70 الی 150 کاراکتر است. در صورتی ‌که بیشتر از این حد باشد، گوگل آن را با نقطه چین نشاند  نشان می‌ دهد. برای نوشتن عنوان صفحه یا H1 یک حتماً به صفحه‌ SERP سر بزنید و ببینید که رقبای شما چه کلماتی را به‌ کار برده‌ اند.

4. محتوای طولانی ‌تر برای رسیدن به صفحه اول جستجوی گوگل

 بهتر است محتوای طولانی و باکیفیت بنویسید شاید این موضوع چندان درست نباشد اگر اما اگر می‌خواهید سریع ‌تر به صفحه اول جستجوی گوگل برسید، باید مقالات و محتوای صفحات شما نسبت ‌به رقبا بیشتر باشد. چرا که هر صفحه با توجه به نیاز کاربران با تعداد کلماتش تعیین می ‌شود. به طور مثال یک مقاله در مورد غذای خاصی نهایتاً 700 الی 800 کلمه محتوا نیاز دارد. اما مقاله درمورد روش ‌های افزایش نرخ کلیک در سئو به محتوای بیش ‌از 3 هزار کلمه نیاز خواهد داشت. با این ‌وجود او توصیه می ‌کنیم که همیشه قبل‌ از شروع نگاهی به صفحات رقبا انداخته و ببینید آن‌ها به ‌طور میانگین چند کلمه محتوا نوشته اند. سعی کنید تا حدودی بیشتر از آن‌ ها برای صفحه مورد نظر خود محتوا بنویسید.

5. استفاده از تگ alt برای تصاویر

استفاده از تگ alt برای تصاویر
استفاده از تگ alt برای تصاویر

 alt تصاویر نوعی عبارت است که موضوع اصلی یک تصویر را مشخص می ‌کند. نوشتن تگ آلت برای تصاویر نیز در رسیدن به صفحه اول گوگل تأثیر بسزایی دارد. این کار به موتورهای جستجو کمک کرده تا به شکل راحت ‌تری بتوانند محتوای اصلی تصویر را بفهمند. ازسوی دیگر نیز اگر تصویر برای کاربر قابل نمایش نباشد، با خواندن متن جایگزین می ‌توان متوجه من شود که چه عکسی در صفحه قرار دارد. بنابراین  همیشه برای تصاویر از تگ alt  استفاده کنید.

6. بهره‌مندی از اسکیماها برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل

اسکیماها درواقع نوعی کد هستند که تا حد بسیار زیادی به کدهای برنامه‌ نویسی شباهت دارند. در طی چند سال اخیر در بررسی سئو سایت مشخص شد که استفاده از این کد ها تا چه حد می‌تواند در رسیدن به صفحه اول گوگل تأثیر گذار باشد. طی چند وقت اخیر گوگل و سایر موتورهای جستجو و کدهای اسکیما را به رسمیت شناخته و می ‌توانند از طریق آن‌ ها محتوای داخل سایت را بهتر درک کنند. اگر کد های Schema استفاده کنید، گوگل و ربات های آن به شکل آسان‌ تری موضوع هر یک از محتوا و ساختار آن را درک خواهند کرد. به‌ همین خاطر نیز امتیاز مثبتی را برای شما در نظر گرفته و می ‌توانند به ارتقاء جایگاه صفحات سایت کمک کند.لازم است بدانید که استفاده از schema به افزایش نرخ کلیک روی سایت نیز کمک بسزایی خواهد کرد.

7. بهینه ‌سازی نقشه سایت   Sitemap

بهینه سازی نقشه سایت Sitemap
بهینه سازی سایت مپ

 نقشه سایت یا همان sitemap مسیر راهنمایی برای موتورهای جستجو است. این نقشه به ربات‌ های گوگل می ‌گوید که به سراغ کدام صفحات رفته و آن‌ ها را بررسی کنند. اگر سایت بروز رسانی شد و بهینه ‌سازی شود، ربات‌ ها به شکل راحت‌تری می ‌توانند به صفحات موردنظر شما رفته و آن‌ها را ایندکس کنند. این کار باعث شده تا شانس رفتن به صفحه اول گوگل نیز افزایش پیدا کند.

8. آنالیز و بررسی محتوا

در خصوص رسیدن به صفحه اول گوگل آنالیز محتوا یکی از بهترین اقدامات است. قبل ‌از شروع و ساختن هر یک از صفحات حتماً رقبای خود را آنالیز کنید. درحقیقت بررسی سه رقیب در صفحه اول گوگل می ‌تواند بسیار کمک ‌کننده باشد. لازم است تا برای آنالیز محتوا به این پرسش‌ها پاسخ بدهید:

 صفحه به ‌طور میانگین دارای چند کلمه است؟

 دارای چه تعداد عکس می‌باشد؟

 صفحات روی چه موضوعی تمرکز دارند؟

درمورد چه موضوعی توضیح نداده‌اند؟

 آیا در صفحات و محتوا توانسته موضوع را به زبان ساده به کاربر انتقال دهد؟

 محتوای ویدیویی یا صوتی وجود دارد؟

پس ‌از پاسخ به همه این پرسش ها لازم است که از خود بپرسید که چطور می ‌توانید محتوایی را تولید کنید که نسبت ‌به این محتوا ها برتری داشته باشد. البته که شاید نتوانید از همه ‌سایت ها بهتر باشید. اما تلاش شما در این مسیر می ‌تواند برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل مؤثر بوده و سایت شما را قدرتمندتر کند.

9. استفاده از لینک داخلی و خارجی

 لینک دهی داخلی در محتوا نیز یکی از راه‌ های برقراری ارتباط میان صفحات است. شما می توانید با تعیین انکر تکست های مناسب و لینک سازی زودتر به صفحه اول جستجوی گوگل برسید.  به طور مثال اگر در محتوای وبلاگ در مورد سئو سایت کار می کنید و به الگوریتم خاصی اشاره کرده‌اید، بهتر است آن را به محتوایی با عنوان الگوریتم های گوگل لینک بدهید. هرچقدر که  لینک سازی داخلی در میان صفحات بیشتر باشد و سئو سایت و رسید به نتایج برتر سریع تر انجام می شود. برای اطلاعات بیشتر می توانید مطلب مهم ترین نکات لینک سازی داخلی که باید بدانید را مطالعه کنید.   

از سوی دیگر نیز لینک سازی خارجی را نیز فراموش نکنید. زمانی ‌که شما از ‌سایت خود به سایت دیگر لینک بدهید، لینک سازی خارجی را انجام داده اید. بهتر است برای این کار سایت‌های با اعتبار بالا را مدنظر قرار دهید.

10.  کامل کردن دسته ‌بندی

یکی از اشتباهات رایجی که در اکثر ‌سایت ها وجود دارد این است که در مورد موضوعات متعدد محتوای مختلفی رو نوشته و سپس به سراغ موضوع‌ های بعدی خواهند. به ‌طور مثال سایتی که دارای چهار مقاله درمورد کار طراحی سایت است، سه مقاله در مورد طراحی سایت، فروشگاهی سئو سایت و….دارد. اما در صورتی ‌که تلاش کنید هر دسته ‌بندی را کامل کرده و در یک صفحه درمورد تمامی موضوع‌ های مرتبط توضیح دهید.

11. بهتر است و بروزرسانی را فراموش نکنید!

 برای رسیدن به صفحه اول جستجوی گوگل لازم است تا تمامی صفحات به شکل مداوم بروزرسانی شوند. همیشه برنامه خاصی را برای بروز کردن محتوای صفحات تهیه کنید. به‌ طور مثال هر 1 الی 2 ماه یک‌ بار 200 الی 500 کلمه را به صفحه اضافه کرده  و تعدادی تصویر را به صفحه مورد نظر خود بیفزایید. در اکثر اوقات آپدیت کردن ‌های کوچک و به‌ موقع می‌تواند در ارتقاء رتبه صفحات و تأثیرات فوق‌ العاده‌ای داشته باشد.

12. سرعت سایت خود را افزایش دهید.

سرعت سایت خود را افزایش دهید.
سرعت سایت را افزایش دهید

 در بخش‌ های قبل نیز درمورد اهمیت افزایش سرعت سایت در رسیدن به صفحه اول گوگل توضیح دادیم. اگر تمامی موارد بالا رعایت کنید اما به‌ سرعت سایت توجه ای نداشته باشید، گوگل متوجه می ‌شود که کاربران تجربه خوبی از سایت شما نداشته و شما را به صفحه اول گوگل نمی ‌رساند. شما می‌توانید با ابزارهایی همانند PageSpeed Insights  و جی تی متریکس سرعت سایت خود را بررسی کرده و عوامل مؤثر در افزایش سرعت باد گذاری را پیدا کنید. البته بهتر است و به‌ سرعت بارگذاری سایت در موبایل بیشتر توجه داشته باشید.

13. ثبت صفحات و مقالات در سرچ کنسول 

ثبت صفحات و مقالات در سرچ کنسول
ثبت صفحات و مقالات در سرچ کنسول 

یکی از اقداماتی که ضرورت چندانی ندارد، ثبت کردن لینک صفحات سایت در سرچ کنسول است. با وجود این ‌که گوگل اظهار کرده این کار تأثیر چندانی ندارد، اما می ‌تواند در افزایش روند سرعت ایندکس صفحات مؤثر باشد. توصیه می ‌شود پس ‌از بارگذاری مقالات url  صفحه سایت را در سرچ کنسول وارد کرده و روی گزینه Request Indexing  بزنید. تا درخواست برای گوگل ارسال شود.

14. استفاده از تگ های هدینگ و رعایت ترتیب آن‌ ها

به ‌منظور رسیدن به صفحه اول گوگل در زمان نوشتن محتوا باید توجه کنید که ترتیب قرار گرفتن تگ های H رعایت شده باشد. همان عنوان اصلی H1 تیترهای داخلی به ‌ترتیب می‌توانند H2 H3 H4 و  H5 FHAKN. شما باید به‌ صورت اصولی از این تگ‌ها استفاده کنی.د در همه مقالات حداقل یک H2 و چند تگ H3 استفاده شود. استفاده از تگ ارسال H4 و H5 ضرورتی ندارد. اما لازم است که به‌ ترتیب آن‌ها توجه شود. برای اینکار می‌توانید به شکل زیر عمل کنید:

  • H1
  • H2
  • H3
  • H4
  • H5

سخن پایانی

به طور کلی دلیل موفقیت بخش زیادی از کسب و کارهای برجسته در سراسر جهان، رسیدن به صفحه اول گوگل است. این کار به دو روش انجام شود. روش اول استفاده از خدمات تبلیغات کلیک گوگل بوده که بسیار سریع است اما هزینه بسیار بالایی دارد و ممکن است استفاده از تمامی گزینه ها به دلیل تحریم مقدور نباشد. روش دیگر نیز استفاده از روش ها و تکنیک های مختلف سئو سایت است که هزینه کم تری داشته اما به زمان بیشتری نیاز دارد. اما نتیجه آن ماندگار و پایدار است. برای این که بتوانید به نتایج برتر گوگل برسید، نیاز است تا فاکتورهای زیادی را مد نظر قرار دهید و حتما از یکسری روش ها استفاده کنید. در غیر این صورت شانس دیده شدن از طریق سایت را نخواهید داشت. در این مطلب برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل به طور کامل شما عزیزان را راهنمایی کردیم.

سوالات متداول چگونه به صفحه اول گوگل برسیم؟

اهمیت رسیدن به صفحه اول گوگل چیست؟

همانطور که در متن اشاره شده است، صفحه اول گوگل جایی است که اکثر کاربران به دنبال اطلاعات مورد نیاز خود می گردند. اگر سایت شما در این صفحه قرار داشته باشد، شانس بیشتری برای دیده شدن توسط کاربران و جذب ترافیک خواهید داشت.

روش های رسیدن به صفحه اول گوگل کدامند؟

دو روش اصلی برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل وجود دارد:

  • سئو (Search Engine Optimization): سئو به مجموعه ای از تکنیک ها و روش ها گفته می شود که به شما کمک می کند تا رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو مانند گوگل ارتقا دهید. این روش شامل مواردی مانند تولید محتوای باکیفیت، بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو و لینک سازی می شود.
  • تبلیغات گوگل (Google Ads): با استفاده از Google Ads می توانید تبلیغات خود را در نتایج جستجو گوگل نمایش دهید. این روش می تواند راه سریعی برای رسیدن به صفحه اول گوگل باشد، اما به پرداخت هزینه نیاز دارد.

بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو چیست؟

علاوه بر تولید محتوای باکیفیت، باید وب سایت خود را نیز برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید. این کار شامل مواردی مانند استفاده از کلمات کلیدی مناسب در عناوین و متا تگ ها، ساختار مناسب وب سایت و سرعت بارگذاری سریع صفحات می شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
mohamad
5 ماه قبل

سلام خیلی مقاله کامل و جامعی بود و خیلی روان راه های رسیدن به صفحه اول گوگل را توضیح دادید.