لینک سازی داخلی یکی از مهم ترین بخش های سئو سایت به حساب می آید. فرض کنید با جستجوی یک کلمه خاص در موتور های در موتور جستجو از طریق صفحات نتایج و به یک وب سایت وارد شده و با محتوای مورد نظر خود روبرو شوید. در چنین شرایطی شاید قصد داشته باشید سایر صفحات سایت را نیز بررسی کرده تا اطلاعات بیشتری را به دست آورید. برای این کار لازم است تا شما هر بار به صفحه اصلی مراجعه کرده و در آن جا مقاله مورد نظر خود را پیدا کنید. به لینک داخلی بهترین قابلیتی است که از طریق آن می توان کاربران را به راحت ترین شکل ممکن به صفحات مربوطه رساند. این کار یکی از مؤثر ترین تکنیک های سئو نیز به حساب می آید که باعث شده تا رتبه بندی سایتها نیز افزایش پیدا کرده و آن ها راحتتر به صفحه اول گوگل برسند.
شاید این کار از نظر سئو کاران یکی از کارهای سخت و زمان بر به نظر برسد. اما باید بدانید که در ابتدای سئوی داخلی، مهم ترین کار ساخت لینک های داخلی می باشد. متاسفانه بیشتر سئو کاران تمرکز خود را روی تولید محتوای با کیفیت و لینک سازی خارجی می گذارند و از اهمیت این بخش از سئو اصفهان غافل هستند. بهتر است برای دانستن اهمیت این اقدام در سئو مثالی را برای شما توضیح دهیم. زمانیکه برای اولین بار وارد یک ساختمان 50 طبقه می شوید، قطعاً برای رسیدن به طبقه 52 از آسانسور استفاده می کنید و در شرایط خاص ممکن است از راه پله و راهرو استفاده کنید. قطعاً شما برای رسیدن به هر طبقه ای رسیدن به یک طبقه و اتاقی خاص، نیاز ندارید تا تک تک طبقات را بررسی کنید لینک داخلی نیز نقش آسانسور را ایفا می کند.
لینک سازی داخلی چیست؟
پیش از این که درمورد لینک سازی داخلی نکاتی را بیان کنیم، بهتر است که به طورکلی با این بخش از سئو سایت آشنا شوید. در واقع ساخت لینکهای داخلی سبب شده تا تک تک صفحات یک سایت به یکدیگر متصل شوند. این کار باعث شد تا کاربران به راحتی بین صفحات مختلف سایت شما گردش کنند و در نهایت ترافیک وب سایت تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کند. هنگامی که برای اولین بار وارد یک شهر شوید، بدون وجود تابلوهای راهنما قطعاً نمی توانید به مقصد مورد نظر خود رسید و در دچار سردرگمی می شوید.
اما وجود تابلو های راهنما می تواند شما را بهتر به مقصدی که در نظر دارید، نزدیک کند. مبحث لینک داخلی در سایت نیز دقیقاً شبیه همین موضوع است. این کار در کنار تنظیم سایت ما می تواند به کاربران را برای بررسی سایر صفحات سایت و کسب اطلاعات بیشتر راهنمایی کند. لازم است بدانید که برای رسیدن به رتبه یک گوگل نیز نباید از لینک داخلی غافل نشوید.
فراموش نکنید که نقشه سایت Sitemap با این نوع لینک سازی کاملاً متفاوت است. در مثالی که ذکر کردیم یک مسافر برای اولین بار با داشتن یک نقشه میتواند به هر قسمتی از شهر برود. اما اگر تابلوی راهنما را نیز ببیند بهتر به مقصد مورد نظر خود می رسد. سایت شما نیز دقیقاً به همین شکل است. هر کاربری که برای اولین بار وارد سایت شود، درست همانند مسافر تازه کاری بوده که من تواند از طریق این نوع لینک سازی به سایر بخشهای مورد نظر خود برسد. لینک سازی داخلی می تواند با روش های مختلفی انجام شود.
انواع لینک سازی داخلی
پیش از این که درمورد نکات لینک سازی داخلی به شما توضیح دهیم، بهتر است در ابتدا با انواع نیک سازی ها آشنا شوید.
1. لینک سازی داخل متن
این نوع لینک سازی یکی از بهترین و رایج ترین انواع لینک داخلی بوده که در داخل سایت انجام می شود. این کار با قرارگیری یک لینک روی یک عبارت که به آن انکر تکست می گویند، انجام می شود. اگر نمی دانید انکر تکست چیست می توانید مقاله مقاله مربوطه را مطالعه کنید. برای این کار لازم است تا کلمه و یا عبارت از داخل متن را انتخاب کرده و به صفحه مورد نظر خود لینک کنید تا کاربران در هنگام مطالعه محتوای سایت شما در صورت نیاز به صفحه مربوطه برود.
2. لینک سازی در عکس
بدون شک در هر صفحه از وب سایت ها تصاویری وجود دارند که میتوان ا در آن ها نیز لینک سازی داخلی را انجام داد. با این حال برخی از متخصصان سئو بر این عقیده هستند که این کار تأثیر چندانی روی سئو سایت ندارد. اما در واقع این کار تأثیر بسزایی دارد. در شرایط زیر می توانید از لینک سازی عکس استفاده کنید:
- هنگامی که تصویر به عنوان یک مرجع برای توضیحات در صفحه موجود باشد.
- هنگامی که تصویر شما دارای نمودار و یا جداولی باشد.
- زمانی که تصویر در متن بتواند کاربر را به صفحه ای دیگر ببرد.
3. لینک سازی در صفحه اول سایت
نوع دیگری از لینک سازی داخلی لینک در صفحه اول است. همان طورکه می دانید پربازدیدترین صفحه هر وب سایتی، صفحه اول یا همان صفحه خانه است. از این رو لینک سازی از صفحه اصلی به صفحات دیگر دارای اهمیت ویژه می باشد. شما می توانید مهم ترین صفحات وب سایت خود را انتخاب کرده و صفحه اصلی به آن ها لینک بدهید. این کار در سئوی سایت بسیار مؤثر می باشد.
4. لینک سازی داخلی در منو
لیک سازی در منو نیز از جمله رایج ترین روشها بوده که با آن لینک سازی ناوبری نیز می گویند. شما می توانید چیدمان مرتبی را از صفحات مهم سایت خود در منو تهیه کرده و به و آن ها را لینک بدهید. البته در بیشتر مواقع امکان لینک دهی به تمام صفحات سایت از طریق منو ممکن نیست. اما می توان بخش های ضروری را در این قسمت قرار داد. به طور مثال شما می توانید در منو لینک مقالات و یا برخی از محصولات مهم را در منو قرار بدهید.
5. لینک سازی با استفاده از افزونه
برای سئو سایت های وردپرس و سایر پلتفرم هایی که پیشساخته هستند دارای افزونه هایی جهت لینک سازی می باشند که با استفاده از آن ها می توانید در داخل محتوای خود لینک مطالب دیگر را داخل صفحه صفحات سایت قرار بدهید.
بررسی اهمیت لینک سازی داخلی
همان طورکه متوجه شدید، لینک سازی داخلی نقش مؤثری را در سئو سایت ایفا می کند. این کار به روش های مختلف انجام شده و می تواند به صورت چشمگیری در رسیدن به نتایج برتر گوگل تأثیرگذار باشد. اما برای درک بهتر اهمیت این اقدام بهتر است به فواید ساخت لینک داخلی بپردازیم.
1) کمک به بهبود ایندکس شدن سایت
زمانی که صفحه جدیدی در یک وب سایت ایجاد شده و بارگذاری می شود، به منظور دیده شدن آن باید منتظر باشید که گوگل آن را ایندکس کند. تا بتوانید شانس دیده شدن تا در نتایج گوگل داشته باشید. رباتهای خزنده گوگل به شکل پیوسته و مستمر به دنبال صفحات جدید هستند. یکی از راحت ترین روش های نشان دادن صفحات جدید سایت به گوگل ساخت لینکهای داخلی است که باعث شده هر یک از صفحه ها خیلی سریع تر توسط گوگل ایندکس شوند. در حقیقت وقتی لینک از صفحه جدیدی در صفحه ایندکس شده قرار بگیرد، موتور های جستجو به راحتی آن را پیدا کرده و در لیست ایندکس های خود قرار می دهند.
2) قوی کردن صفحات لندینگ یا صفحات فرود سایت
لندینگ پیج ها یا همان صفحات فرود مهم ترین صفحات یک وب سایت به حساب می آیند. لینک سازی داخلی بیش از هر مورد دیگری در افزایش قدرت لندینگ پیج ها اهمیت داشته و می تواند بهتر کاربران هدف را به سمت سایت شما بکشاند. البته این را فراموش نکنید که استراتژی صحیح و توجه به رفتارهای کاربر نیز می تواند در قوی کردن این صفحات مؤثر باشد.
3) افزایش ارزش صفحات داخلی
فایده دیگر لینک سازی داخلی و افزایش ارزش و اعتبار صفحات داخلی سایت است. زمانی که شما در صفحات سایت خود صفحات دیگر را قرار می دهید، در واقع به نوعی با آن صفحات نیز ارزش خواهید داد. با این کار اعتبار هر یک از صفحات افزایش پیدا کرده و شما می توانید اطلاعات لازم را به کاربران ارائه دهید. به طور مثال وقتی در مقاله ای همانند لینک شکسته چیست؟ به کلمه و به لینک سازی خارجی لینک بدهید، کاربر را ترغیب کرده که به آن صفحه رفته و در درمورد آن اطلاعات بیشتری را بدست بیاورد.
4) بهبود ساختار سایت
لینک سازی درست و اصولی در قالب لینک های داخلی همانند تابلوی راهنمایی است که در بخش های قبل به آن اشاره کردیم. در نظر گرفتن یک استراتژی اصولی و دقیق برای استفاده از لینک ها در صفحات مختلف باعث شده تا سایت شما ساختاری منظم و کاربر پسند داشته باشد.
5) افزایش شانس لینک لینک گرفتن و دیده شدن محتواهای قدیمی
بجز صفحات فرود و محتواهای سبز، محتوای دیگر نیز می توانند از طریق لینک سازی داخلی اعتبار گرفته و شانس دیده شدن داشته باشد. با لینک سازی شما میتوانید مخاطبان خود را به سوی صفحات قدیمی تر برده و به ارتقاء سایت خود کمک بسزایی کنید.
6) افزایش زمان ماندگاری کاربران در داخل سایت
یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو سایت افزایش زمان ماندگاری کاربر در داخل سایت است. به طورکلی هر چه افراد در میان صفحات شما بیشتر در رفت و آمد بوده و مدت زمان بیشتری در وب سایت شما باشند، این کار سبب افزایش نرخ جهش می شود. نرخ جهش نیز از نظر گوگل اهمیت ویژهای دار. همچنین شما میتوانید هر یک از صفحات سایت خود به اعتبار هر یک از صفحات سایت خود بیفزایید. میزان مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت شما در سایت برای گوگل مورد توجه بوده و میزان توقف کاربران و حتی اسکرول کردن نیز فاکتورهای مهمی ازنظر رباتهای موتور جستجو هستند. با توجه به این مدت زمان ماندگاری به گوگل ثابت میشود که صفحات شما و لایق رسیدن به نتایج برتر بوده و امتیاز بیشتری را کسب می کنند.
انواع لینک داخل
پیش از بررسی نکات مهم برای لینک سازی داخلی بهتر است با انواع لینک داخلی نیز آشنا شوید. به طور کلی این لینک ها در 4 نوع دسته بندی میشوند که عبارتند از:
1- لینک فالو یا نوفالو follow و nofollow
لینک های فالو در واقع همان لینک هایی هستند که شما می توانید با کلیک روی آن ها به صفحه دیگر بروید. هنگامی که موتور جستجو متوجه هدایت کاربران از صفحه دیگر به صفحه دیگر شود، بر روی صفحه مقصد نیز امتیازی را در نظر می گیرد. به این روش لینک فالو می گویند. لینک نو فالو دقیقاً برعکس لینک فالو است. لینک های نو فالو با پیشوند نو فالو در کد نویسی تعیین می شوند. در صورت ساخت این چنین لینکی، پیغامی به موتور های جستجو داده شد که مبدأ و مقصد اهمیتی ندارد. همچنین این لینک ها در سایتهای معتبر همانند تبلیغ و رپورتاژ جای می گیرد. شما می توانید از لینکهای نو فالو در لینک سازی داخلی سایت در مواقعی هم شرایط خاصی همانند لینک کردن مطالب نامرتبط به لینک های وابسته به وب سایت لینک های اسپانسری و تبلیغاتی استفاده می شود.
2- لینکهای داخلی ناوبری
این نوع لینکها که جزئی از ساختار سایت هستند، به بهبود تجربه کاربری و ناوبری آسانتر در سایت کمک میکنند. هدف اصلی آنها هدایت سریع کاربران به صفحات مورد نظرشان است. نمونههایی از لینکهای ناوبری شامل لینکهای موجود در منوها، دستهبندیها، هدر، فوتر، بردکرامب و سایدبار میشود. در تصویر زیر، تعدادی از این لینکها در سایت سئو اصفهان قابل مشاهده هستند. انتخاب هر یک از این لینکها با دقت و بر اساس تجزیه و تحلیل رفتار کاربران انجام شده است. به این ترتیب، کاربران میتوانند با کمترین کلیک به صفحات مورد نظر خود، مانند بلاگ برای تماس یا صفحه درباره ما، دسترسی پیدا کنند. این امر در مورد ورود به حساب کاربری، مشاهده خدمات سئو و قیمت آنها نیز صدق میکند.
3- لینکهای داخلی زمینه ای:
این نوع لینکها در بدنه محتوای صفحات سایت قرار میگیرند و به کاربران و موتورهای جستجو در کشف محتوای مرتبط کمک میکنند. به عنوان مثال، در مقاله “رتبه اول گوگل” از لینکهای داخلی برای ارجاع به صفحات مرتبط دیگر استفاده شده است. کاربرد دیگر این نوع لینکها، لینک دادن به صفحات محصول یا خدمات و دعوت کاربران به انجام اقدام (CTA) است. در هنگام ایجاد لینکهای داخلی زمینه ای، با استفاده از انکرتکستهای واضح و مختصر، ارتباط موضوعی بین صفحات را به کاربر و موتورهای جستجو نشان میدهد.
بررسی تأثیر لینک سازی داخلی در سئو سایت
به منظور درک بهتر تأثیر لینک سازی قصد داریم تا در مورد تأثیر آن در سئو توضیحاتی را بیان کنیم. به طور کلی گوگل برای این که متوجه شود محتوای سایت شما چیست و تا چه حد ارزشمند است، از لینک های موجود در آن استفاده می کنند. می توان گفت که گوگل بات و یا ربات گوگل وظیفه دارد تا تمامی لینک های داخلی و خارجی سایت را دنبال کند. هنگامی که این ربات به صفحه اصلی وب سایت می رسد لینک ها را دنبال کرده و می تواند صفحات متعددی را بررسی کند و با این کار می تواند مقالات و مطالب مفید را جمع آوری کرده و در صورت نیاز به کاربران نشان دهد. به طور معمول آدرس صفحه اصلی هر سایت وب سایتی دارای بیشترین ارزش است.
چرا که بیشترین و بروزترین بک لینک ها توسط صفحه اصلی دریافت می شود. همان طورکه می دانید با لینک سازی داخلی قسمتی از اعتبار صفحه اول و صفحه دوم و صفحات دیگر انتقال پیدا می کند. بنابراین اعتبار صفحه اصلی هر سایت میان تمامی لینک هایی که در به اشتراک گذاشته می شود، قرار می گیرد. پساز این که اعتبار از صفحه اصلی به صفحات زیرمجموعه منتقل شد، به صورت مجدد میان تمام لینک های داخلی تقسیم شده و این روند به همین ترتیب ادامه پیدا خواهد کرد.
به این فرآیند عصاره لینک یا لینک جویس گفته می شود. از این رو می توان فهمید که اگر پستهای جدید خود را در صفحه اصلی قرار دهید می تواند اعتبار بیشتری را به شکل سریع تر دریافت کند. از سوی دیگر نیز هرچه تعداد لینک های مرتبط و باکیفیت باشد، اعتبار آن صفحه نیز افزایش پیدا می کند و گوگل می فهمد که آن صفحه دارای ارزش بالایی است.
بررسی تفاوت لینک داخلی با لینک خارجی
به طور کلی لینک سازی ها در دو نوع خارجی و داخلی انجام می شود. به لینک هایی که در داخل سایت ایجاد شده لینک داخلی و به لینکهایی که از سایت شما به سایت های خارجی داده می شود، لینک خارجی می گویند. هر وب سایتی متشکل از تعداد لینک خارجی و داخلی است. لینک های داخلی کاربر را به پست ها و سایر صفحات داخلی سایت ارجاع داده و لینک های خارجی کاربر از صفحه شما به سایت دیگر متصل می کند.
در واقع لینک سازی داخلی کاربر را به صفحه ای در همان دامنه انتقال می دهد. اما در لینک خارجی شما از دامنه به دامنه دیگر می روید. لینک خارجی می توانند از سایت شما به سایت دیگری ایجاد شود. همچنین در صورتی که سایت دیگری به سایت شما نیز لینک بدهید نیز لینک خارجی به حساب می آید. کلیه لینک هایی که در منوی سایت قرار می گیرند، لینک داخلی می باشند.
تفاوت لینک خارجی و داخلی
- کنترل لینک های خارجی یا همان بک لینک ها سخت تر است. این در حالی است که ایجاد لینک های داخلی هزینه ای در بر نداشته و در راحت ترین شکل ممکن صورت می گیرد.
- لینک های خارجی سئو وب سایت را به بهبود بخشیده و به به اعتبار دامنه می افزایند. این در حالی است که لینک داخلی با استفاده از صفحات، سایت را برای موتورهای جستجو بهینه سازی می کند و می تواند رتبه برخی از صفحات خاص را نیز ارتقا دهد.
- لینک خارجی در متن محتوا ایجاد شد اما لینک داخلی علاوهبر متن میتواند در منو، هدر، فوتر، عکس و داخل متن نیز مورد استفاده قرار گیرند.
- چیدن یک استراتژی صحیح برای لینک سازی داخلی زمانی که مخاطب یک کاربر وارد صفحه سایت شما شود، قطعاً با لینک های زیادی مواجه می شود. بنابراین اضافه کردن لینک همه مقالات و صفحات داخلی اصولی نبوده و نمی تواند تأثیر مطلوبی روی سایت شما داشته باشد.
بهترین استراتژی لینک سازی داخل
بهترین روش برای این که بتوانید از طریق که سئو سایت خود را بهبود بخشیده و کاربر را به صفحات مرتبط برسانید چیدن یک استراتژی اصولی است برای در نظر گرفتن استراتژی لینک سازی داخلی لازم است تا به موارد زیر توجه کنید:
1. تولید محتوا را فراموش نکنید!
تولید محتوا اولین قدم برای لینک سازی داخلی است. در ابتدا باید شما محتواهای با کیفیتی را حول محور کسب و کار خود تولید کرده و برای لینک سازی از آنها استفاده کنید. هرچه محتوا بیشتر باشد، قطعاً برای لینک سازی نیز بهتر میتوانید عمل کرده و به به سوال کاربران پاسخ دهید.
2. لینک دهی به موضوعات مرتبط
مهم ترین فاکتوری که در لینک سازی داخلی وجود دارد، ساخت لینک به صفحات مرتبط است. تا حد امکان سعی کنید و مقالاتی که با موضوع اصلی آن صفحه ارتباط دارد، لینک بدهید. چرا که گوگل این مقالات را در یک دسته خاص قرار داد و هرچه لینک بیشتری به آن ها داده شود، به ارزش آن ها نیز افزوده خواهد شد. اگر لینکی که می دهید به دسته بندی دیگر تعلق داشته باشد، حتماً در مورد آن توضیحاتی را بیان کنید تا مخاطب در مورد آن اطلاع پیدا کرده و دچار سردرگمی نشوید.
3. استفاده از لینک های مفید
مورد دیگری که در استراتژی لینک سازی داخلی باید به آن توجه کنید، استفاده از لینک های مفید است. برای ایجاد لینک مفید به محتوای صفحه نیز باید توجه داشته باشید که مطلب صفحه مطلب و مقصد به شیوه ای باشد که اطلاعات با ارزشتری را در اختیار کاربر قرار دارد. به طور معمول کاربران به لینک های داخلی توجه زیادی داشته و بر روی آن ها کلیک می کنند. همچنین برای این که این لینک های داخلی مرتبط برای موتورهای جستجو نیز جستجو سیگنال مثبتی به حساب می آیند. هرچقدر کاربر بیشتر در وب سایت شما بماند و به صفحات مختلف برود، گوگل سایت شما را جزء وب سایت های با کیفیت و معتبر و قرار می دهد.
4. از لینک زیادی استفاده نکنید!
هرچقدر که لینک سازی داخلی مفید است، استفاده زیاد از آن نیز می تواند تأثیرات منفی داشته باشد. هنگامی که لینک داخلی بیش ازحد باشد، کاربر دچار سردرگمی شده و در نمیدانند دقیقاً به سراغ کدام مطلب بروند. همچنین این مورد برای گوگل نیز یک امتیاز منفی بوده و تشخیص می دهد که لینک سازی بدون هدف و استراتژی انجام شده است. اگر قرار باشد از لینک های داخلی استفاده کنید، باید توجه داشته باشید که هدف استفاده از این لینک ها را برای کاربران مشخص کنید. به طورکلی دقت داشته باشید که کلیه لینک هایی که در یک صفحه از هدر، فوتر، ساید بار، منو و…. وجود دارد، بیشتر از 100 لینک نشود.
5. استفاده از عبارت کلیدی در انکر تکست
کاربر اگر بدانند که قرار است به چه صفحه ای برود قطعاً روی آن کلیک خواهد کرد. بنابراین بهتر است انکر تکست لینک سازی داخلی و مطابق به صفحه مقصد باشد.
12 نکته مهم برای لینک سازی داخلی
حال که به طور کامل با لینک سازی داخلی، اهمیت و انواع آن آشنا شدید، بهتر است که به نکاتی که در ادامه توضیح می دهیم نیز توجه داشته باشید. این گونه می توانید یک لینک سازی اصولی را انجام داده و در سئو وب سایت تأثیر مثبتی را بر جای بگذارید.
1. در نظر گرفتن استراتژی لینک سازی
همان طورکه در بخش قبل نیز گفته شد، لینک سازی داخلی نباید بی هدف باشد. برای این کار لازم است طبق یک برنامه و استراتژی خاص پیش بروید. این استراتژی می تواند شامل تمام نکاتی که در ادامه توضیح می دهیم باشد. لینک های داخلی سازنده ساختار محتوای شما هستند. بنابراین باید با اصول لینک سازی لینک دهی داخلی آشنا شده و با دقت کافی هر یک از آن ها را اجرا کنید.
2. انتخاب محتوای مرتبط برای لینک سازی داخلی
اگر لینک داخلی را به درستی انجام دهید، میتوانید ترافیک و بازدید زیادی را برای سایت خود به ارمغان آورید. برای این کار باید مطالب مناسبی را برای لینک دهی در وب سایت قرار دهید که این کار تنها با استفاده از تولید محتوا انجام می شود. لینک دهی به دیگر صفحات به کاربر نشان می دهد که شما علاوهبر این مطلب، مطالب مفید دیگری را نیز برای ارائه دارید. با خواندن یک مطلب ممکن است سوالات در ذهن کاربر به وجود بیاید که شما میتوانید از این فرصت استفاده کرده و او را به سایر صفحات سایت بکشانید. با این کار بازدید کنندگان و کاربران به شکل عمومی تری با تمامی موضوع آشنا شده و به شکل عمقیتر با تمامی موضوعات آشنا شده و برای مدت زمان زیادی به گشت و گذار در سایت شما می پردازند.
شایان ذکر است که که تعداد مشخصی برای لینک سازی داخلی وجود ندارد. اما فراموش نکنید که تمام صفحاتی که به آنها لینک بدهید باید برای مخاطب کاربردی باشد. بهتر است از بخشهای نامرتبط و نامرتب استفاده نکنید. چرا که اگر بازدید کننده روی لینکها کلیک نکند، گوگل متوجه می شود که این صفحات نامرتبط هستند.
3. در صفحات اصلی با کلمه کلیدی اصلی به سایت لینک دهید
مهم ترین کاری که باید در لینک سازی داخلی انجام دهید، لینک دهی با استفاده از کلمات کلیدی در صفحات اولیه وب سایت به صفحاتی که مهم ترین و پربازدید ترین صفحات سایت شما هستند. بهتر است است در صفحه اصلی عنوان اول صفحه را قرار داده و لینک سازی داخلی را انجام دهید.
4. انتخاب انکر تکست یا همان متن لینک مناسب
استفاده از انکر تکست مناسب در لینک سازی بسیار اهمیت دارد. فراموش نکنید که لغت یا عبارتی را که برای این کار انتخاب می کنید، باید به مقاله مرتبط ارجاع داده شده و با آن مطابقت داشته باشد. چرا که این کار به کاربرد کمک می کند تا از محتوای کلی سایت شما اطلاع پیدا کند. از سوی دیگر نیز خواندن این نوع لغت یا عبارت باعث شده تا کاربر بتواند تصمیم بگیرد که روی لینک کلیک کند یا نه! شما میتوانید از کلمات کلیدی اصلی مقالات دیگر به عنوان انکر تکست استفاده کنید. اما پیشنهاد ما به شما این است که کمی خلاقیت به خرج داده و به انکر تکست ها شاخ و برگ دهید.
5. رنگی کردن و بولد کردن کلمات لینک سازی
نمایش کلمات لینک داده شده بخش مهمی است که اکثر افراد به آن توجهی ندارد. پس از لینک سازی داخلی بهتر از رنگ کلمات را تغییر داده و آنها را بولد کنید. البته این کار اختیاری است اما با توجه به دیزاین و طراحی قالب سایت بهتر از طیف رنگی مناسبی را برای کلمات لینک دهی شده در نظر بگیرید.
6. مدیریت تعداد لینک های خروجی هر صفحه
یکی دیگر از مهم ترین نکات در لینک سازی داخلی مدیریت تعداد لینکهای خروجی است. باید توجه داشته باشید که تعداد لینک خروجی بیش از اندازه مجاز نباشد. همچنین از لینک دهی کلمات تکراری خودداری کنید. لینک های تکراری زمانی که در یک صفحه وجود داشته باشند، از نظر سئو امتیاز منفی میگیرند. از تمامی این موارد مهم تر این است که تمام صفحه شما را لینک ها پر نکنند و استفاده از آن به حد تناسب باشد.
7. ساخت صفحات خوشه ای و لینک به دستههای اصلی
به طور کلی درست کردن صفحات خوب و خوشه ای همانند زمانی است که میخواهید خیابانه ای یک شهر را نام گذاری کنید. در خیابانی به نام گل سرخ کوچه ها به صورت گل سرخ 1، گلسرخ 2، 3 و…. و نام گذاری می شوند. زمانی که در سایت خود قصد ساخت صفحات خوشه ای را داشته باشید. تنها کافی است برای اینکار مطالب خود را با توجه به موضوعات مختلف دسته بندی کنید و سپس آن ها را به دسته اصلی لینک بدهید. به طور مثال سایت تخصصی در فروش موبایل را تصور کنید که در مورد تمامی موبایل های سامسونگ تولید محتوا انجام داده و تمامی محتوا های مرتبط باید به دسته اصلی موبایل سامسونگ لینک سازی شوند. این مورد یکی از بهترین روش های لینک سازی بوده که تأثیر بسیار مثبتی دارد.
8. در پستهای جدید وبلاگ به پستهای قدیمی لینک بدهید!
برای لینک سازی داخلی بهتر از پست های قدیمی را فراموش نکنید. در صفحات جدیدی که تولید می کنید به موارد قدیمی تر لینک بدهید. این باعث شده تا پست های قدیمی زنده نگه داشته و همچنان از نظر گوگل اعتبار داشته باشند. ازسوی دیگر نیز مخاطبان زیادی را به آن صفحه سوق می دهد.
9. در نظر گرفتن تناسب معنی کلمه کلیدی به صفحه لینک شده
این بخش از اهمیت ویژه ای برخوردار است. توجه کنید که گوگل بیشترین تمرکز خود را روی افزایش رضایت کاربران می گذارد. از روی رفتار آنها می تواند تشخیص دهد که شما در لینک سازی داخلی تقلب کردهاید یا خیر! تناسب نداشتن معنی بین کلمات کلیدی و محتوای اصلی صفحه باعث افزایش نرخ جعل شده که به معنی نارضایتی کاربران است. این می تواند امتیاز منفی از نظر گوگل برای وب سایت شما باشد.
10. از خوانندگان بخواهید که حتماً وارد عمل شوند!
یکی از روشهای بالا بردن اعتبار سایت این بوده که با استفاده از لینک دهی داخلی از مخاطب خود بخواهید کاری انجام دهد یا به عبارتی آن را به یک اقدام دعوت کنید. این کار باعث افزایش نرخ تبدیل می شود و شما با این کار می توانید مخاطب را به خواندن سایر مطالب خرید یک محصول و یا ثبت نام در یک سایت ترغیب کنید.
11. از لینک های نوفالو استفاده کنید!
لینک های نو فالو را نیز فراموش نکنید. قطعاً صفحات زیادی در سئو وب سایت شما وجود دارد که از نظر سئو اهمیت چندانی نداشته و نمیخواهید نتایج برتر گوگل برسند. شما می توانید با استفاده از لینک های نو فالو کار کنید که گوگل این لینک ها را دنبال نکند. با این کار اعتباری که توسط لینک سازی داخلی در سایت شما وجود دارد، برای این صفحات خرج نمی شود. با افزودن برچسب نو فالو به صفحات بی اهمیت می توانید کاری کنید تا از این اعتبار میان صفحات مهم تر درحال انتقال باشد. شما میتوانید در شرایط زیر برای لینک سازی داخلی از لینک نو فالو استفاده کنید:
- اگر کسی برای قرن لینک محتوای خود به شما بابت انتشار محتوا به شما پول می دهد میتوانید از لینک نو فالو استفاده کنید.
- هنگامی که نگران هستید که لینک دهی باعث جریمه سایت شود.
- زمانی که لینک لینک طراح سایت را در وب سایت خود می گذارید.
- در زمان استفاده از ابزارک ها و افزونه ها نیز میرتوانید از لینک نو فالو استفاده کنید.
12. پراکنده بودن لینک ها در صفحات
همان طور که چگالی کلمه کلیدی دارای اهمیت است، فراموش نکنید که لینک ها نیز باید به شکل پراکنده در یک صفحه وجود داشته باشند. توجه داشته باشید که چند لینک مختلف را کنار یکدیگر و یا زیر یکدیگر قرار ندهید. بهتر است هر چند سطر یک بار از یک لینک استفاده کنید. تا حد امکان از گذاشتن لینک های تکراری خودداری کرده و اگر موضوع بحث شما می تواند هم زمان به دو محتوای دیگر لینک شود و آن را به صفحه پربازدید تر لینک دهید.
اشتباهاتی که در لینک سازی داخلی نباید انجام داد!
حال که با نکات مهم لینک سازی آشنا شدید، بهتر است درمورد مشکلات رایجی که اکثر افراد برای این کار مرتکب می شوند نیز توضیحاتی را بیان کنیم. برای ساخت لینک داخلی بهتر است به موارد زیر توجه کرده و این کارها را انجام ندهید.
· لینک داخلی شکسته
لینک های شکسته لینک هایی هستند که از قبل ثبت شده اما در حال حاضر هیچ صفحه مقصدی ندارند. به عبارت دیگر این لینکها به صفحه دسترسی ندارند. یعنی زمانی که کاربر روی آن ها کلیک می کند، با صفحات خطا مواجه خواهد شد. وجود لینک های شکسته در هر صفحه سبب تضعیف و تجربه کاربری و ایجاد حس منفی در کاربران می شود. همچنین می تواند تأثیرات مخربی را روی سئو سایت داشته باشد. هر چند وقت یک بار با استفاده از ابزارهای مختلف لینک های شکسته را بررسی کرده و آن ها را حذف کنید.
· لینک داخلی به صفحات ریدایرکت
از جمله دیگر مشکلات که در لینک سازی داخلی وجود دارد، توجه نکردن به صفحات ریدایرکت است. وقتی شما از یکی از صفحات خود را به آدرس صفحه جدیدی منتقل می کنید، دو وظیفه مهم دارید:
- در ابتدا این که لینک سازی دیگری در این صفحه انجام دادهای را درست کنید.
- سپس نشانی جدید را به جای آن قرار دهید.
اگر این کار را انجام ندهید کاربر روی لینک کلیک کرده و با خطای 404 روبرو می شود. بستن سریع این صفحه توسط کاربر نیز سبب افزایش نرخ پرش خواهد شد. به دلیل این که بیشتر اوقات ریدایرکت 301 صورت می گیرد. از این رو این کار میتواند سابقه یک صفحه ای معتبر در سایت را نیز تخریب کند. از این رو نشانی صفحات ارائه داده شده خود را ا شناسایی کرده و بههیچ وجه لینک سازی داخلی را برای آن ها انجام ندهید.
· لینک دهی زیاد به صفحات بی اهمیت
همان طورکه در بخش قبلی نیز گفته شد، همه وب سایت ها دارای یکسری صفحات کم اهمیت هستند. در واقع قرار نیست تمام صفحات یک وب سایت به هر قیمتی ترافیک بالایی داشته باشند. هر سایتی صفحات همیشه اهمیت کمی داشته و لینک دادن به آنها نمی تواند تأثیری در سئو سایت داشته باشد. از این رو اگر موضوعی قابلیت ارجاع داشته و می خواهید به دلیل ارتباط محتوای آن را لینک دهید، به صورت منظم این کار را انجام دهید. لینک سازی بیش از حد نمی تواند برای سایت شما تأثیرات مثبتی را داشته باشد.
· لینک سازی سایت داخلی زیاد برای صفحات مهم
همان قدر که لینک سازی برای صفحات کم اهمیت مضر است، لینک سازی داخلی بیش ازحد برای صفحات مهم نیز میتواند تأثیرات منفی را به همراه داشته باشد. ارجاع بیش ازحد به یک صفحه باعث شده تا کاربر تمایل کمتری برای کلیک داشته باشد. این موضوع کاملاً به ضرر سایت شما خواهد بود. زیرا که ممکن است شما به دلیل اهمیت بالای صفحه بارها آن را لینک دهید. اما گوگل تشخیص دهد که آن صفحه برای کاربر ارزش ندارد. فراموش نکنید که گوگل تمامی رفتارهای داخل صفحه کاربر را بررسی می کند و ارجاع زیاد به یک صفحه در وب سایت نوعی امتیاز منفی به شمار می رود.
· وجود صفحات بدون لینک
صفحات بدون لینک به آن ها orphan یا صفحات یتیم نیز گفته می شود، صفحاتی هستند که هیچ لینکی به آن ها داده نشده است. همان طورکه گفتیم یکی از راه های ورود صفحات جدید و ایندکس شدن آن ها لینک سازی داخلی می باشد. اگر شما به یک صفحه هیچ لینکی ندهید، به این معناست که آن صفحه یتیم می باشد. از این رو سعی کنید هیچ صفحه ای را بدون لینک نگذارید. اگر چنین صفحاتی دارید حتماً آنها را بررسی کرده و با استراتژی مناسبی لینک دهی داخلی را برای آن ها انجام دهید.
· استفاده از انکرتکست طولانی
تا قبل از روی کار آمدن الگوریتم پنگوئن در سال 2012، انکر تکست ها برای لینک سازی داخلی یا همان کلمات کلیدی مقصد امتیاز مثبت داشتند. اما در حال حاضر طراحی و استفاده از انکرتکست باید به صورت هوشمندانه تری صورت گیرد. در برخی اوقات طولانی شدن یک انکر تکست سبب عدم توجه کاربران می شود. حتی اگر آن رنگ آن را تغییر داده و آن را بولد کنید، ممکن است به دلیل طولانی بودن عبارت کاربر تمایلی به کلیک روی آن نداشته باشد و از این کار صرف نظر کند. اما اگر انکرتکست بهینه و هوشمندانه ای را انتخاب کنید که بتواند جلب توجه کند، قطعاً در لینک سازی داخلی نیز موفق خواهید بود.
جمع بندی
لینک سازی داخلی برای بهبود سئو سایت به یک اقدام بسیار مهم است که باید به صورت هوشمندانه، دقیق و با استراتژی مناسب صورت گیرد. لینک های داخلی شامل انواع مختلفی هستند. این کار را می توان در قسمت هدر، فوتر، منو و داخل متن سایت ها مورد استفاده قرار داد. این کار باعث شده تا صفحات جدید شما نیز زودتر از هر زمان دیگر ایندکس شوند. برای انجام این کار حتماً باید استراتژی مناسبی را در نظر گرفته و به شکل پیوسته لینک سازی را انجام دهید. همچنین به نکاتی که در این مطلب گفته توجه کنید توجه کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را از لینک داخلی بگیرید.
سوالات متداول مهم ترین نکات لینک سازی داخلی
❓ لینک سازی داخلی چیست و چه اهمیتی دارد؟
لینک سازی داخلی فرآیندی است که در آن صفحات مختلف یک وب سایت به یکدیگر مرتبط می شوند. این کار به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند تا ساختار سایت شما را بهتر درک کنند و محتوای آن را به طور کارآمدتر ایندکس کنند.
❓ مزایای لینک سازی داخلی چیست؟
- بهبود سئو: لینک سازی داخلی می تواند به رتبه بندی بالاتر وب سایت شما در نتایج جستجو کمک کند.
- بهبود تجربه کاربری: لینک سازی داخلی می تواند به کاربران کمک کند تا به راحتی در وب سایت شما حرکت کنند و اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند.
- افزایش ترافیک: لینک سازی داخلی می تواند به افزایش ترافیک صفحات وب سایت شما کمک کند.
- افزایش نرخ تبدیل: لینک سازی داخلی می تواند به افزایش نرخ تبدیل وب سایت شما کمک کند.
❓ انواع لینک های داخلی چیست؟
انواع مختلفی از لینک های داخلی وجود دارد، از جمله:
- لینک های متنی: این نوع لینک ها در متن یک صفحه وب قرار می گیرند و به کاربران اجازه می دهند تا با کلیک کردن بر روی آنها به صفحه دیگری بروند.
- لینک های تصویری: این نوع لینک ها در تصاویر یک صفحه وب قرار می گیرند و به کاربران اجازه می دهند تا با کلیک کردن بر روی آنها به صفحه دیگری بروند.
- لینک های منوی ناوبری: این نوع لینک ها در منوی ناوبری وب سایت قرار می گیرند و به کاربران اجازه می دهند تا به صفحات اصلی وب سایت بروند.
- لینک های پاورقی: این نوع لینک ها در پاورقی وب سایت قرار می گیرند و به کاربران اجازه می دهند تا به صفحات مرتبط با موضوع صفحه فعلی بروند.
❓ بهترین استراتژی برای لینک سازی داخلی چیست؟
بهترین استراتژی برای لینک سازی داخلی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع وب سایت شما، مخاطبان شما و اهداف شما. با این حال، برخی از نکات کلی که باید به خاطر داشته باشید عبارتند از:
- از کلمات کلیدی مرتبط در متن لنگر خود استفاده کنید.
- به طور مساوی لینک ها را در سراسر وب سایت خود توزیع کنید.
- از لینک های داخلی برای اتصال به صفحات با کیفیت بالا استفاده کنید.
- از لینک های داخلی برای اتصال به صفحات مرتبط با موضوع صفحه فعلی استفاده کنید.
- از بیش از حد لینک سازی داخلی خودداری کنید.
❓ چه اشتباهاتی باید در لینک سازی داخلی از آنها اجتناب کرد؟
برخی از اشتباهات رایج در لینک سازی داخلی عبارتند از:
- استفاده از کلمات کلیدی غیر مرتبط در متن لنگر.
- لینک سازی بیش از حد به یک صفحه خاص.
- لینک سازی به صفحات با کیفیت پایین.
- لینک سازی به صفحات نامربوط به موضوع صفحه فعلی.
- استفاده از لینک های شکسته.
❓ چگونه می توانم لینک های داخلی وب سایت خود را بررسی کنم؟
ابزارهای مختلفی وجود دارد که می توانید از آنها برای بررسی لینک های داخلی وب سایت خود استفاده کنید، از جمله:
- Google Search Console: این ابزار رایگان از Google به شما امکان می دهد تا لینک های داخلی وب سایت خود را مشاهده کنید و مشکلات احتمالی را شناسایی کنید.
- Screaming Frog: این ابزار پولی به شما امکان می دهد تا لینک های داخلی وب سایت خود را به طور کامل خزیدن کنید و مشکلات احتمالی را شناسایی کنید.
- SEMrush: این ابزار پولی به شما امکان می دهد تا لینک های داخلی وب سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید و فرصت های بهبود را شناسایی کنید.