موتورهای جستجو چگونه عمل می کنند؟ این که بدانید نحوه کار موتورهای جستجو به شکل است، می تواند راهنمایی برای بهینه سازی سایت ها برای موتورهای جستجو باشد. همانطور که بهتر می دانید این روز ها استفاده از موتور جستجو به بخش مهمی از زندگی ما تبدیل شده است و ما برای انجام بخش زیادی از کارهای روزمره یا رسیدن به پاسخ  سوالات خود به گوگل و سایر جستجو گر ها مراجعه می کنیم. موتورهای جستجو همیشه طبق الگوریتم و قوانین خاصی عمل می کنند.

بیشتر بخوانید:

الگوریتم فلوریدا

الگوریتم EEAT

ممکن است در هر سال تغییری در شیوه کار آن ها به وجود بیاید. بهتر است بدانید که گوگل چگونه با توجه به نیاز شما عمل کرده و بهترین سایت ها را براساس آن به شما نشان می دهد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد نحوه کار گوگل و سایر جستجوگرها توضیح دهیم.به ‌طور کلی می ‌توان گفت که موتور های  جستجو از طریق کرال کردن، میلیاردها میلیارد صفحه را بررسی می ‌کنند و این کار توسط خزنده آن ‌ها انجام می ‌شود.الگوریتم E-E-A-Tممکن است در هر سال تغییری در شیوه کار آن ها به وجود بیاید. بهتر است بدانید که گوگل چگونه با توجه به نیاز شما عمل کرده و بهترین سایت ها را براساس آن به شما نشان می دهد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد نحوه کار گوگل و سایر جستجوگرها توضیح دهیم.به ‌طور کلی می ‌توان گفت که موتور های  جستجو از طریق کرال کردن، میلیاردها میلیارد صفحه را بررسی می ‌کنند و این کار توسط خزنده آن ‌ها انجام می ‌شود.

خزنده های وب که به‌ عنوان روبات‌ های وب نیز شناخته می ‌شوند، نوعی موتور جست ‌و جو بوده که با لود کردن صفحات و دنبال کردن لینک های داخل آن‌ها تنها یک سایت و پیمایش کرده و صفحات جدیدی از آن را پیدا می ‌کنند. درحقیقت موتورهای جستجو نوعی دستگاه پاسخ ‌گویی به حساب می ‌آیند. آن‌ها به‌ منظور درک و کشف محتوای موجود در اینترنت روی کار آمده تا بتوانند نتایج مرتبطی را با توجه به سوال کاربران ارائه دهند. به ‌منظور این‌ که سایت شما نیز در نتایج برتر نشان داده شود، ابتدا لازم است تا محتوای وب‌ سایت شما برای موتورهای جستجو و به نمایش گذاشته شود. برای اینکار نیز قطعاً به سئو نیاز خواهید داشت.

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو چگونه است؟

موتور جستجو چیست؟
موتور جستجو چیست؟

پیش از بررسی این موتورهای جستجو چگونه عمل می کنند؟ بهتر است تعریف کلی را از این جستجوگرها داشته باشیم. به بیان ساده می توان گفت موتور جستجو به نرم افزاری گفته می شود که به کاربران کمک می کند تا بتوانند براساس نیاز خود اطلاعات لازم را به دست آورده و برخی کارهای خود را از طریق انجام دهند. متاسفانه برخی موتو جستجوگر را با برنامه هایی نظیر کروم یا اشتباه می گیرند. اما این تصور کاملا اشتباه است. لازم است بدانید که موتور جستجو نوعی وب سرور هستند که به منظور بازیابی اطلاعات روی کار آمده و دسترسی به آن ها نیز از طریق نرم افزارهایی همانند گوگل کروم صورت می گیرد.

تعریف دیگر که از موتورهای جستجوگر وجود دارد این است که این نرم افزار یک پایگاه داده بسیار گسترده است که منبع های اینترنتی متعدد نظیر صفحات وب، تصاویر، ویدیو و…. در خود جای داده و می تواند این اطلاعات را در سطح جهانی در دسترس قرار می دهد.  search engine ها مدام در حال اسکن بوده و صفحات مختلف وب سایت ها را ایندکس می کنند. این باعث شده تا اطلاعات مرتبط با توجه به جستجو هر کاربر به او نمایش داده شود.

البته لازم است این موضوع را بدانید که هر یک از موتورهای جستجو دارای الگوریتم های مختص به خود هستند و برای چیدمان اطلاعات مرتبط، یکسری فاکتورها و قوانین  را نظیر سئو تکنیکال، سرعت سایت، کیفیت محتوا و….. در نظر می گیرند. می توان گفت که وجود موتور جستجو، کار با اینترنت را بسیار آسان تر کرده است. search engine ها متشکل از بخش های متعدد بوده که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عنکبوت
  • خزنده
  • بایگانی کننده
  • پایگاه داده
  • سیستم رتبه بندی

1. عنکبوت یا Spider  در موتور جستجو

عنکبوت یا Spider  در موتور جستجو

برای درک بهتر کار موتور جستجو، بهتر است با هر یک از بخش های موتورهای جستجو آشنا شوید. اسپایدر که به آن روبوت یا عنکبوت نیز گفته می شود، در ابتدا به صفحات مختلف سر زده و محتوای داخل آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. سپس به سراغ لینک ها رفته و آن ها را دنبال می کند تا به اطلاعات دیگر وب سایت دسترسی پیدا کند. پس از این فرآیند عنکبوت صفحات بررسی شده را در اختیار دیگر بخش های موتورهای قرار می دهند. لازم به ذکر است که spider کد های html وب سایت را نیز مورد بررسی قرار می دهند.

زمانی که عنکبوت صفحات مختلف را بررسی می کند، رد پای خود را روی سرور می گذارد. در صورتی که شما امکان دسترسی به آمار کلیک و بازدید های یک وب سایت را داشته باشید این امکان را خواهید داشت که ببینید عنکبوت کدام از صفحات را دیده و کدام یک از آن ها هنوز مورد بررسی اسپایدر قرار نگرفته است. البته که کاربرد عنکبوت تنها به این موارد محدود نمی شود. به طور مثال اسپایدر به سایت های گوناگون مراجعه کرده و لینک های موجود را بررسی می کند. همچنین از آدرس های ایمیل را نیز بازدید می کند.

2. خزنده یا crawler  در موتورهای جستجو

خزنده یا crawler
خزنده یا crawler  در موتورهای جستجو

بخش دیگری که در موتور جستجو وجود دارد، خزنده یا همان crawler است. می توان گفت این بخش به عنوان فرمانده عنکبوت عمل می کند. به عبارت دیگر خزنده مشخص می کند که اسپایدر به سراغ کدام یک از صفحات برود. در حقیقت خزنده تصمیم‌ گیری می ‌کند که کدام یک از لینک‌های صفحه ‌ای که اسپایدر در آن وجود دارد، دنبال شود. در برخی اوقات ممکن است اسنایدر تمام لینک‌ ها را دنبال کرده و در برخی اوقات نیز ممکن است چندین را دنبال نکند.

کراولر یا همان خزنده ممکن است از قبل برنامه‌ ریزی‌ شده و آدرس‌های خاصی را با توجه به برنامه خاص در اختیار اسپایدر بگذارد تا آن‌ ها را مورد بررسی قرار دهد. دنبال کردن لینک های صفحات یک ‌سایت به این موضوع بستگی دارد که موتور جستجوگر چه میزان حجمی از اطلاعات وب ‌سایت را در پایگاه داده ذخیره کرده ‌است. از طرفی ممکن است اجازه دسترسی به برخی از صفحات در موتورهای جستجوگر و نیز داده نشود.

3. بایگانی کننده Indexer  

Indexer
بایگانی کننده Indexer  

کلیه اطلاعات جمع ‌آوری‌شده توسط اسپایدر در اختیار Indexer  قرار خواهد گرفت. در این قسمت اطلاعات ارسالی تجزیه‌ و تحلیل شده  و به بخش‌ های مختلف تقسیم ‌بندی خواهند شد. تجزیه ‌و تحلیل موتور جستجو به این معنا است که تعیین شود اطلاعات کدام صفحه ارسال شده دارای چه میزان حجمی بوده و چه کلماتی در آن وجود دارد. به‌ بیان ‌دیگر بایگانی کننده صفحه را به پارامترهای تقسیم کرده و تمامی آن‌ ها را به یک مقیاس عددی تبدیل خواهد کرد تا در نهایت سیستم رتبه ‌بندی در موتورهای جستجوگر بتواند پارامترهای هر یک از صفحات را با یکدیگر مقایسه کند. در هنگام تجزیه ‌و تحلیل اطلاعات صفحات ایندکس به‌ منظور کاهش حجم این داده‌ها به برخی از کلمات رایج توجه نمی کند که از جمله آن‌ها می‌توان به is، www،  و…. کرد.

4. DataBase پایگاه داده

data base پایگاه داده
DataBase پایگاه داده

 بخش مهم دیگری که در موتور جستجو وجود دارد، پایگاه داده است که تمامی داده‌ های تجزیه ‌و تحلیل شده در Indexer  به این بخش ارسال خواهد شد. در این قسمت داده‌ها گروه ‌بندی شده و کدگذاری می‌شوند؛ همچنین درنهایت ذخیره خواهند شد. علاوه‌بر این‌ ها داده ها  قبل ‌از این ‌که ذخیره شوند، با توجه به تکنیک‌های خاصی فشرده سازی شده تا حجم کمی از پایگاه داده را اشغال کنند. یک موتور جستجو باید دارای یک پایگاه داده گسترده باشد و به ‌طور مداوم حجم آن را نیز گسترش دهد تا بتواند اطلاعات جدید را وارد کرده و اطلاعات قدیمی ‌تر را نیز بروزرسانی کند. گستردگی و بروز بودن یک پایگاه داده در موتورهای جستجوگر نوعی امتیاز به حساب می ‌آید.  یکی از تفاوت‌ های مهم موتورهای جستجو در حجم پایگاه داده روش ذخیره سازی آن ‌هاست.

5. سیستم رتبه بندی Rank  در موتور جستجو

سیستم رتبه بندی rank
سیستم رتبه بندی Rank  در موتور جستجو

 پس‌ از این ‌که تمامی مراحل بالا در موتور جستجو انجام شد، موتور جستجوگر می ‌تواند به‌ راحتی به سوالات کاربران پاسخ دهد. کاربران کلمه و یا عبارت خاصی را در جعبه جستجو وارد کرده و با فشردن دکمه اینتر به‌ دنبال پاسخ هستند. به ‌منظور پاسخگویی به درخواست کاربران ابتدا باید تمام صفاتی که در پایگاه داده هستند، با مطلب جستجو شده ارتباط داشته و پس ‌از این فرایند سیستم رتبه‌ بندی یا همان Ranker  وارد عمل شده و بیشترین مطالب مرتبط را به کاربر نشان می ‌دهد. لازم است بدانید که حتی اگر موتورهای جستجوگر کامل‌ ترین پایگاه داده را داشته باشند، اما نتوانند پاسخ مناسبی را ارائه کنند  دارای ضعف خواهند بود.

 در واقع سیستم رتبه ‌بندی قلب تپنده یک موتور جستجوگر به حساب می ‌آید و می ‌تواند موتورهای جستجوی مختلف را نسبت ‌به یکدیگر متمایز کند. Ranker  به ‌منظور پاسخگویی به سوالات کاربران پارامترهای زیادی را در نظر داشته تا بتواند بهترین پاسخ را به آن‌ها ارائه دهد. افرادی که در حوزه سئو حرفه‌ ای هستند،  به الگوریتم های گوگل توجه می‌ کنند. الگوریتم به مجموعه ‌ای از دستورالعمل‌ها گفته ‌شده که موتورهای جستجوگر با توجه به آن‌ها صفحاتی را که در پایگاه داده وجود دارد، به کاربر نشان می ‌دهند. در میان موتورهای جستجوگر مختلف، در حال‌ حاضر گوگل قدرتمندترین آن‌ها بوده که می‌تواند اطلاعات کاملی را از پایگاه داده خود در اختیار کاربران قرار دهد.

نحوه رتبه‌ بندی و نمایش نتایج توسط موتور جستجو چگونه است؟

برای ‌این که بدانید موتور جستجو چگونه عمل می‌کند؟ بهتر است با نحوه رتبه ‌بندی و نمایش آن نیز آشنایی پیدا کنید. به ‌طور کلی کارهایی که گوگل در زمان فشردن دکمه اینتر انجام می ‌دهد، از باور ما به ‌دور است. در ادامه به طور کامل خواهیم گفت که چگونه سایت‌ های رتبه‌ بندی شده و در نتایج مختلف دیده می ‌شوند.

نحوه رتبه‌ بندی و نمایش نتایج توسط موتور جستجو چگونه است؟
نحوه رتبه‌ بندی

 1. ارتباط  کلیدواژه

گوگل یا موتور جستجو دیگر از طریق کلمه کلیدی می‌ تواند با سرعت زیادی سایت‌های ایندکس شده را فیلتر کره و سپس لیست مناسبی را از آن‌ ها تهیه کند تا در نهایت به کاربر نشان دهد. گوگل یکی از بزرگ ‌ترین و قدرتمندترین موتورهای جستجو بوده که روزانه الگوریتم‌ها و قواعد خود را مدام بروزرسانی می ‌کند تا برای عبارت و کلمه جستجو شده بهترین نتایج را به نمایش بگذارد.

در وهله اول در رابطه با ارتباط  کلیدواژه باید بدانید که موتورهای جستجوگر به‌ منظور سازمان ‌دهی صفحات از کلید واژه‌ ها استفاده می‌ کنند. کلید واژه یکی از فاکتورهای مهم در سئو داخلی بود است. به طور مثال اگر شما در زمینه فروش یخچال فعالیت می ‌کنید، قطعاً باید روی کلید واژه‌های فروش یخچال، خرید یخچال و سفارش یخچال تمرکز کنید. تا هنگامی ‌که کاربران این عبارت را جستجو کنند، گوگل وب ‌سایت هایی را که دارای صلاحیت ایندکس و نمایش هستند را به کاربر نشان دهد.

  در خصوص ارتباط با کلید واژه باید گفت که کلید واژه‌ها در دو دسته ‌بندی کلیدواژه بلند و کوتاه تقسیم بندی می شوند. اگر شما فروشنده‌ یخچال هستید، قطعاً در یک بازار پر رقابت قرار خواهید داشت. به  همین خاطرنیز گرفتن جایگاه برتر در این حوزه کاری چندان ساده‌ای نیست و تنها از طریق سئو اصفهان قابل اجرا است. در چنین شرایطی بهتر است روی کلید واژه کلید واژه‌های طولانی تمرکز کنید.

این کار دو دلیل دارد:

  1. دلیل اول این ‌که استفاده از کلیدواژه های طولانی دارای رقابت کمتری هستند.
  2. دلیل دوم این است که چنانچه فردی که از کلمات طولانی را جستجو کند، خیلی سریع و صحیح به سایت شما رسیده و شانس فروش بیشتری خواهید داشت.

 به ‌طور مثال به‌ جای استفاده از کلید واژه سخت و پر رقابت فروش یخچال توصیه می‌شود که روی کلمه فروش یخچال اسنوا در اصفهان کار کنید.

2. جنبه ‌های فنی در موتور جستجو

در خصوص نحوه رتبه ‌بندی و نمایش نتایج موتور جستجو جنبه‌ های فنی وجود دارد. گوگل در زمان بررسی برای برای نمایش سایت‌ ها در نتایج برتر بخش‌ های فنی سایت را نیز مورد بررسی قرار می ‌دهد. در قسمت فنی سایت دو مورد بسیار مهم است که از جمله آن‌ها می‌توان به‌ سرعت بارگذاری و موبایل فرندلی بودن اشاره کرد.

3. اعتبار صفحه سایت

اعتبار صفحه سایت
اعتبار صفحه سایت

 فاکتور دیگری که در رتبه ‌بندی سایت‌ها توسط موتور جستجو وجود دارد، اعتبار صفحات است. اعتبار یک صفحه متشکل از بررسی نحوه عملکرد آن ‌ها در موتورهای جستجو است. به ‌طورکلی ارزش هر صفحه در دید گوگل و اعتبار صفحه  به حساب می ‌آید. یکی از روش‌هایی که باعث اعتبار صفحات یک وب‌ سایت می‌شود، وجود بک لینک است. در حقیقت زمانی ‌که از یک سایت خارجی به داخل یک وب ‌سایت لینکی داده شود، به آن بک لینک می ‌گویند.

بهتر است به همان مثال قبلی برگردیم؛ به طور مثال فروش یخچال در صورتی ‌که 20  سایت مختلف به شکل مستقیم به صفحه‌ فروش یخچال لینک داده شوند، این باعث شده تا اعتبار سایت افزایش پیدا کند و درنهایت گوگل از این بین لینک ‌ها به‌عنوان سیگنالی استفاده کرده و به بهبود نتایج رتبه ها در نتایج کمک می‌ کند. قسمت مهم در هر کمپین سئو ساخت بک لینک است. در واقع دریافت لینک از سایت‌های معتبر دیگر باعث شده تا شما وب‌ سایت شما ازنظر گوگل ارزشمند دیده شود.

4. جستجوی محلی در کار موتور جستجو

 اطلاع از تفاوت عملکرد سئو در جستجوهای محلی و ملی نیز در رتبه ‌بندی آن ‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. لازم است بدانید که تفاوت زیادی در جستجو برای خرید کفش و یا غذا وجود دارد. زمانی ‌که جستجو ملی باشد، عواملی نظیر کلید واژه و بک لینک مهم است. اما برای جستجوی محلی فاکتورهایی وجود دارد که ازجمله مهم ‌ترین آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثبت یک کسب ‌وکار و سایت در گوگل مای بیزینس
  • ثبت آدرس کسب ‌و کار و سایت در گوگل مپ
  • ثبت کردن تمامی اطلاعات تماس روی سایت
  • میزان فاصله مکانی کسب ‌و کار شما از موقعیت مکانی کاربر
  • کلید واژه‌هایی که به مکان مرتبط باشند.

 در صورتی‌ که از طریق سایت قصد تبلیغ کسب ‌و کار خود را دارید و خدمات را فقط به‌ صورت محلی ارائه می ‌دهید، لازم است تا روی تبلیغات محلی تمرکز ویژه‌ای داشته باشید. در چنین شرایطی هزینه برای تبلیغات ملی برای شما مناسب نبوده و می ‌تواند ه مبلغ زیادی را به هدر بدهد.

بررسی درک صفحه نتایج جستجو

بررسی درک صفحه نتایج جستجو
بررسی درک صفحه نتایج جستجو

حال که متوجه شدید که موتور جستجو به چه صورت عمل می‌ کند، بد نیست تا با آناتومی کلی صفحه نتایج گوگل نیز آشنا شوید. می ‌توان گفت که عناصر متعددی در رسیدن یکسری صفحات به نتایج برتر تأثیرگذار هستند که عبارتند از:

1. نشانه ‌گذاری schema

 نشانه‌ گذاری یا اسکیما سایت یکی از روش‌های سئو سایت بوده که در حال‌ حاضر اکثر کسب‌ و کارها به آن توجه چندانی ندارند. استفاده از نشانه‌ گذاری روشی کارآمد بود که با استفاده از آن می‌توانید اسنیپت های وب ‌سایت خود را  از طرف گوگل افزایش دهید. تصور کنید که شما در تجارت فروش یخچال که در بخش‌های قبل به آن پرداختیم، کسب‌ و کار محلی دارید. برای ‌این که اطلاعات کامل‌تری را در رابطه با کسب ‌و کار خود به کاربران نشان دهید و  آن‌ها را برای کلیک کردن ترغیب کنید،  اضافه کردن اسکیما می‌تواند بهترین اقدام ممکن باشد.

اسیکما ها یا اطلاعات میکرو دیتا به موتور جستجو کمک کرده تا بتواند راحت‌تر محتوای سایت شما را مطالعه کند و درنهایت و با درک بهتر آن‌ ها را به نمایش بگذارند. از این ‌رو در زمانی ‌که کاربر عبارت فروشگاه  یخچال در نزدیکی من را سرچ کند، گوگل می‌تواند سایت شما را به ‌راحتی مشاهده کند.

 2. عنوان‌ها یا title

عنوان ها
عنوان‌ها یا title

به ‌دلیل این ‌که  عنوان صفحه اولین چیز  کاربر با آن روبرو می ‌شود، تایتل اصلی دارای اهمیت ویژه‌ ای می ‌باشد. به ‌طور کلی صاحبان یک سایت جهت جلب توجه کاربران از کلیدواژه‌های مناسب خود در تایتل استفاده می ‌کنند. نوشتن درست عنوان کار ساده‌ای نبوده و باید تخصصی و منحصر به ‌فرد باشد. با وجود این‌ که هیچ استانداردی از سمت موتورهای جستجوگر برای تنظیم عناوین وجود ندارد، برخی از افراد بر این عقیده‌اند که عنوان‌هایی با کاراکتر 40 الی 60 بهترین بازدهی را خواهد داشت. در صورتی‌ که عنوان سایت بیش ‌ازحد طولانی باشد، گوگل نمی ‌تواند به‌ صورت کامل آن را نمایش دهد و ممکن است که کاربر توجهی به ‌سایت شما نداشته باشد.

 3. متا توضیحات Meta Descriptions

توضیحات متا متنی هستند که به کدهای Html افزوده می‌ شوند تا توضیحات مناسبی را در ارتباط با محتوای صفحه به کاربر نشان دهند. فراموش نکنید که برای تنظیم Meta Descriptions باید اطلاعات مهم صفحه را در یک جمله به ‌صورت خلاصه و شفاف بیان کنید. متنی که برای متای توضیحات مورد استفاده قرار می ‌گیرد، باید یاد درعین‌ حال جذاب بوده و کاربر را بر روی کلید قانع کند. همچنین نباید بیش ‌ازحد طولانی و یا کوتاه باشد. برای نوشتن توضیحات متا م ی‌توانید از 140 تا الی 160 کاراکتر استفاده کنید. بهتر است برای تنظیم Meta Descriptions موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • وجود یک متن فراخوان
  • استفاده از کلید واژه مرتبط
  • ارائه یک توضیح شفاف و مناسب
  • متن قوی و جذاب

 4. تبلیغات در موتور جستجو

دربرابر نتایج ارگانیک و واقعی، زمانی ‌که یک عبارت را در موتور جستجو وارد می‌کنید،  در اکثر اوقات در بالای نتایجی که به به‌ صورت ارگانیک به شما نمایش داده می‌شود. برخی از سایت ها روی این عناوین در بالای رتبه های ارگانیک قرار دارند. این سایت‌ها از سرویس گوگل ادز استفاده می ‌کنند. با توجه به این‌ که پروسه سئو زمان‌بر بوده و همچنین اهمیت رتبه‌های برتر از دید کاربران بسیار بالاست، اکثر ‌سایت ها در برابر در کنار سئو از تبلیغات خود گوگل یعنی اصل سرویس گوگل نیز استفاده می ‌کنند. بسیاری از مخاطبین سوال میکنند که تبلیغات کلیکی ppc یا سئو ، که ما هر دو را به شما پیشنهاد میکنیم. اما استراتژی مهم ترین بخش می باشد.

اهمیت لینک‌ ها برای موتور جستجو

اهمیت لینک ها برای موتور جستجو
همیت لینک‌ ها برای موتور جستجو

 در بخش‌های قبلی نیز به اهمیت و ساختار لینک‌ها برای موتور جستجو اشاره کردیم. به ‌طور کلی ساختار لینک‌ها در شبکه وب به ‌منظور اطلاعات کلیه صفحات به یک به یکدیگر در یک شبکه می ‌باشد. با استفاده از لینک‌ها روبات‌های هوشمند و خودکار موتور های جستجو یا همان خزندگان می ‌توانند به هزاران هزار اسناد مرتبط و پیوند دسترسی داشته باشند. درست در هنگامی‌ که موتورهای جستجو این صفحات را جستجو کرده و پیدا می‌کنند، آن ‌ها را کد یابی کرده و اطلاعات مورد نظر را در پایگاه داده خود ذخیره خواهند کرد. تا در صورت نیاز آن‌ها را با توجه به جستجوی کاربران نشان دهند. برای انجام این کار را بسیار مهم و اساسی یا همان ذخیره ‌سازی و نگه ‌داری اطلاعات، موتورهای جستجو در کلیه دنیا مراکز اطلاعاتی تأسیس کرده اند.

این سیستم غول ‌آسا و قدرتمند ذخیره سازی، متشکل از هزاران دستگاه ‌های پردازشی در مقادیر مختلف است. با این ‌وجود وقتی یک کاربر در هر یک از موتورهای جستجوی اصلی موضوع خاصی را جستجو می ‌کند، در همان لحظه نتایج مورد نظر خود را مشاهده خواهد کرد. همان ‌طورکه بهتر می‌دانید وجود یک یا دو ثانیه در تأخیر نیز می‌تواند سبب نارضایتی کاربران شود. به‌ همین خاطر نیز موتورهای جست ‌و جو در برای جلوگیری از این اتفاق بسیار تلاش کرده تا بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ مناسب را به کاربران ارائه دهند.

بررسی انواع موتورهای جستجو

حال که با کار موتور جستجو به ‌خوبی آشنا شدید، لازم است بدانید که در حال‌ حاضر موتورهای جستجوی متعددی در جهان وجود دارند. امروزه اکثر افراد برای رسیدن به پاسخ سؤال خاصی خرید محصول و یا استفاده از خدمات، از طریق جستجو در اینترنت اقدام می‌کنند. میان موتورهای جستجوی متعدد، چندین مورد از آن‌ها معروف بود و بسیار قدرتمند هستند که از جمله آن‌ ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 1. موتور جستجوگر گوگل Google

موتور جستجوگر گوگل
موتور جستجوگر گوگل Google

همان ‌طورکه در بخش‌های قبل نیز اشاره کردیم، در میان انواع موتور جستجو، گوگل یکی از قدرتمندترین و مورد اعتماد ترین موتورهای جستجوی جهانی بشمار می ‌رود. در حال‌ حاضر بیش‌از 95 درصد از جستجوهای اینترنتی در تمامی دستگاه‌ ها همانند تبلت، لب تاپ، کامپیوتر و موبایل از طریق گوگل صورت می ‌گیرد. وجود الگوریتم‌های پیچیده‌ای که در گوگل وجود دارد سبب شده تا نتایج مورد نیاز کاربران به دقیق‌ ترین شکل ممکن نمایش داده شود. الگوریتم های گوگل هر لحظه در حال بروزرسانی هستند. به طور کلی هدف گوگل این است که در کمترین زمان ممکن بهترین نتیجه را به کاربر نشان دهد.

2. موتور جستجوگر bing

موتور جستجوگر bing
موتور جستجوگر bing

 از جمله دیگر موتور های جستجوی بسیار معروف می‌توان به بینگ اشاره کرد که کاربران زیادی را در خود جای داده است. بینگ توسط شرکت مایکروسافت ارائه ‌شده و در حال ‌حاضر استفاده از این موتور جستجو روز به ‌روز درحال افزایش است. البته که این موتور جستجو گر به شکل پیش ‌فرض در کامپیوترها  و سیستم عامل‌ های ویندوز نصب شده ‌است. بینگ ادعا کرده که می‌خواهد در بخش برخی از بخش‌ها گوگل را به چالش بکشد. اما تا به امروز نتوانسته از لحاظ سرعت و دقت به جایگاه گوگل برسد. لازم است بدانید که موتور جستجوگر بینگ در برخی از موارد نسبت به گوگل دارای عملکرد بهتر می‌باشد که ازجمله آن می‌توان موارد زیر اشاره کرد:

  • جستجوی ویدیویی دقیق‌تر
  • رابط گرافیکی بهتر
  • استفاده از امتیازهای جمع‌ شده در فروشگاه مایکروسافت و ویندوز
  • امکان استفاده در تمامی دستگاه ‌ها
  • قابلیت جستجوی تصویر، نقشه یا ویدیو
  • جستجوی انواع خدمات، محصولات و مقالات

3. جستجوگر یاهو Yahoo

جستجوگر یاهو
جستجوگر یاهو Yahoo

سومین موتور جستجو خارجی که کاربران زیادی را به خود جذب کرده است، یاهو می باشد. Yahoo از پرطرفدارترین ارائه‌ دهندگان سرویس ایمیل و خدمات نیز می ‌باشد. شایان ذکر است که یاهو در گذشته  سهم بیشتری از بازار موتور جستجو را نسبت ‌به موارد دیگر به خود اختصاص داده است. دلیل آن نیز ارائه سرویس ایمیل بود که در آن کاربران می‌توانستند ایمیل ساخته و با دوستان و افراد مختلف چت کنند. اما با روی کار آمدن سرویس‌های ایمیلی همانند جیمیل، پیام ‌رسان ها و تلفن‌های همراه یاهو جایگاه خود را در بازار موتورهای جستجو از دست داد.

4. جستجوگر بایدو

جستجوگر بایدو
جستجوگر بایدو

موتور جستجو بایدو یکی از بزرگ ‌ترین موتورهای جستجوگر در کشور چین است. بایدو بیشتر روی بازار چین تمرکز داشته و برای کسب ‌و کارهای خارجی بازدهی چندانی ندارد. از این‌ رو می‌توان گفت که بهترین روش برای یافتن جایگاه در بازار چین می‌تواند استفاده از موتور جستجوگر بایدو باشد. این موتور جستجو جو دارای ویژگی‌های مختلفی بوده که از جمله را می‌توان به ریچ اسنیپت، سرعت بالای جستجو و طراحی بسیار آسان اشاره کرد.

5. موتور جستجوگر یاندکس

موتور جستجوگر یاندکس
موتور جستجوگر یاندکس

 یاندکس به واسطه 50 درصد از کاربران اینترنت روسیه استفاده شده و در حال‌ حاضر نیز جزو موتورهای جستجوگر برتر روسیه به حساب می‌آید. البته که کشورهایی نظیر بلاروس، ترکیه ، قزاقستان و اوکراین نیز از این موتور جستجو تا حدودی استفاده می‌ کنند. یاندکس دارای کاربری بسیار ساده و راحت می ‌باشد.

6. موتور جستجو بریو

موتور جستجو بریو
موتور جستجو بریو

بریو یکی دیگر از بهترین موتورهای جستجو و بشمار رفته که نسخه‌ بتای آن می ‌تواند جایگزین مناسبی برای گوگل به حساب باشد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت بریو آن را به صورت نرم‌افزار دانلود کرده و از آن استفاده کنید. لازم است بدانید که سرعت مرورگر بریو به شکل متوسط پنج برابر بیشتر از گوگل کروم است. از دیگر مزایای موتور جستجو بریو می‌توان به عدم نشان ‌دادن تبلیغات و مسدود کردن برخی از بدافزارها اشاره نمود.

7. موتور جستجو داک داک گو

موتور جستجو داک داک گو
موتور جستجو داک داک گو

 داک داک گو اطلاعات شخصی کاربران را جمع‌ آوری کرده و در نهایت آن ‌ها را ذخیره می ‌کند. این موتور جستجو هیچ ‌یک از اطلاعات شما همانند پیشینه جستجو و اطلاعات کاربر را ذخیره نخواهد کرد. شما می‌توانید با حفظ حریم خصوصی به‌ راحتی به  وب گردی بپردازید.

درچه صورتی صفحات یک سایت ایندکس نمی‌شود؟

در چه صورتی صفحات یک سایت ایندکس نمی شود؟
درچه صورتی صفحات یک سایت ایندکس نمی‌شود؟

 در برخی شرایط ممکن است مشاهده کنید که برخی از صفحات ‌سایت شما توسط موتور جستجو ایندکس نشده است. به ‌طور کلی شرایطی وجود دارد که ممکن است باعث این اتفاق شود. مهم‌ترین دلایلی  باعث شده یک صفحه سایت در موتورهای جستجو ایندکس نشود، عبارتند از:

  1. وجود استثناء در فایل Robot.txt : این فایل برای  موتور جستجو اهمیت زیادی در سر داشته و به موتورهای جستجوگر و می‌فهماند که چه چیزهایی را نباید در سایت شما ببینند. در صورتی ‌که صفحه‌ ای ایندکس نمی‌شود بهتر است که این قسمت را بررسی کنید.
  2. دستور العمل های مربوط به یک صفحه: دستورالعمل‌ های یک صفحه وب ‌سایت به موتورهای جستجوگر می‌گویند که صفحات خاص را ایندکس نکنند.
  3. الگوریتم های موتور های جستجو گر صفحات شما را از نظر کیفیت بررسی کرده و اگر محتوای صفحه شما را بی ‌کیفیت و یا کپی ببینند آن را ایندکس نخواهند کرد.
  4. آدرس صفحاتی که دارای خطا هستند نیز و باعث شده تا آن صفحات در وب توسط موتورهای جستجوگر ایندکس نشوند.

جمع بندی

اطلاع از شیوه کار موتور جستجو می تواند به شما کمک کند تا در مسیر سئو و بهینه سازی سایت به بهترین شکل ممکن عمل کنید. موتورهای جستجو نوعی نرم افزار بوده که دارای انواع مختلفی هستند. این جستجوگر با ذخیره اطلاعات مفید در پایگاه داده گسترده خود بهترین پاسخ را به کاربران ارائه می دهند.

سوالات متداول

❓ موتورهای جستجو چطور به شما کمک می‌کنند تا اطلاعات مورد نیازتان را پیدا کنید؟

درست مانند عنکبوت‌ها که تار عنکبوت خود را می‌بافند، موتورهای جستجو نیز از برنامه‌هایی به نام خزنده برای کاوش در اینترنت استفاده می‌کنند. این خزنده‌ها صفحات وب را دنبال می‌کنند، کلمات کلیدی و اطلاعات مهم را در آنها شناسایی می‌کنند و آنها را در نمایه خود ذخیره می‌کنند. حال که موتور جستجو “می‌داند” هر صفحه وب در مورد چه چیزی است، می‌تواند نتایج را بر اساس مرتبط بودن آنها با جستجوی شما رتبه‌بندی کند. به عنوان مثال، صفحاتی که کلمات کلیدی مورد جستجوی شما را بیشتر دارند، رتبه بالاتری خواهند داشت. علاوه بر کلمات کلیدی، موتورهای جستجو از عوامل دیگری مانند اعتبار وب سایت، تجربه کاربری و سرعت بارگذاری صفحه نیز برای رتبه‌بندی نتایج استفاده می‌کنند.

❓ موتورهای جستجو اطلاعات خود را از کجا به دست می آورند؟

خزیدن: گوگل متن، تصاویر و ویدیوها را از صفحاتی که در اینترنت پیدا کرده است با برنامه های خودکار به نام خزنده دانلود می کند. نمایه سازی: گوگل متن، تصاویر و فایل های ویدئویی موجود در صفحه را تجزیه و تحلیل می کند و اطلاعات را در فهرست گوگل که یک پایگاه داده بزرگ است ذخیره می کند.

❓ جستجوی گوگل چگونه اینقدر سریع است؟

اساساً، گوگل در هر صفحه وب که وجود دارد می خزد و اطلاعات را در یک نمودار بسیار تخصصی سازماندهی می کند که جستجو را بسیار آسان می کند. این فرآیند را نمایه سازی می نامند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها